Nõo rekordlumememme õppetund: kõrgustes töötamine nõuab rohkem aega

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy

Nõos pidi täna õhtuks valmima üksteist meetrit kõrge lumememm, aga valmis see siiski veel ei ole ja uus eesmärk on tööga lõpule saada jõulupühadeks.

«Jõudsime alles 7,5 meetri peale, isegi mitte teist palli ei saanud lund täis,» ütles ettevõtmise eestvedaja Janar Saviir. «Kõik pallide saalungid on valmis, aga seitsme-kaheksa meetri peale lume tõstmine võtab ikka aega. Kui on vaja 50 «kulbitäit» panna, läheb aega rohkem, kui oli arvata.»

Järgmiseks oleks seega vaja teine pall lõpuni täita ja siis ka kolmas kast upitajaga otsa tõsta ja täita.

«Kuid homme tuleb lapsed kooli ja lasteaeda saata, ise ka tööasju teha,» nentis Saviir. «Eks seal kõrgustes töötamine nõudis rohkem aega, kui oleks osanud arvata. Mõtlesin, et väikesed kastid lähevad kiiremini, aga need on kõrgemal ja see omakorda nõuab hoopis topelt aega. Hommikul ei saanud tehnikat ka käima nii, nagu lootsime. Arvata oli, et see lihtne ei ole, aga tunnistan ausalt, iga väike etapp võtab veel rohkem aega.»

Saviir ütles, et püssi põõsasse nad ei viska ja see, et lumememme valmimine paar päeva viibib, pole argument plaanitust madalamaga leppida. Ent lubada ta enese sõnul enam midagi ei julge, sest kaks korda on lubadus antud, aga siis vastu näppe saadud.

«Plaan oleks õhtute ja poolikute päevadega kastid üles saada ja lumega täita, et nädalavahetusel saaks lahti võtta ja hakata otsast voolima ning jõuluks oleks valmis,» rääkis ta. «Eesmärk on, enam midagi lubama ei hakka.»

Eesti seni suurimana plaanitud lumememme ehitusel on kaasa löönud poolsada inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles