Jõuluvanad tulevad taas jõululinna omavahel mõõtu võtma

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Ka mullu oli Tartu jõululinnas palju jõulutaate, kel tuli võistelda näiteks saani lükkamises, kingituste laiali jagamises ning tõukekelguga sõitmises.
Ka mullu oli Tartu jõululinnas palju jõulutaate, kel tuli võistelda näiteks saani lükkamises, kingituste laiali jagamises ning tõukekelguga sõitmises. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval süüdatakse Tartu raeplatsil kolmas advendiküünal. Enne seda saab kaasa elada aga traditsioonilisele jõuluvanade mõõduvõtule.

Jõuluvanad kogunevad kõikjalt Eestist Tartu jõululinna pühapäeva pealelõunal, et kell 15.15 linlaste silme all maha pidada üks pidulik pressikonverents.

Sellega aga nende ülikoolilinna külastus ei piirdu, vaid seejärel toimuvad seal jõulutaatide traditsioonilised talimängud. Kohapeal oodatakse talimängudega liituma ka kuni kümmet võistkonda, mis koosnevad kahest täiskasvanust ja vähemalt ühest lapsest.

Võistlused peetud, tervitavad kolmanda advendi puhul kell 17 jõululinnas tartlasi abilinnapea Raimond Tamm ja Eesti metodisti kiriku Tartu Luuka koguduse pastor Priit Tamm.

Samuti saab taas vaadata vaatemängu «Ma näen …», mida korratakse ka kell 18 ja kell 19.

Kuid jõululinna jagub tegevust ka laupäeval. Näiteks kell 14, kui Tartus tegutsevad lätlased, ingerisoomlased, ukrainlased ja valgevenelased kutsuvad osa saama oma kultuurist laulude, tantsude ja muu tegevuse kaudu. Kell 16–18 saab raeplatsil jõulukuuse juures kohtuda rõõmsameelse jõuluvana Uuduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles