Kompostimist peab jäätmeveost etemaks kolmandik majaomanikke

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Lisaks bio- ja olmejäätmete eraldamisele saab oma prügi veelgi hoolikamalt sortida, kui tellida ka pakendikonteiner.
Lisaks bio- ja olmejäätmete eraldamisele saab oma prügi veelgi hoolikamalt sortida, kui tellida ka pakendikonteiner. Foto: Kristjan Teedema

Tartlaste jäätmeid vedava ASi Eesti Keskkonnateenused (EKT) teatel on siinsed inimesed 2024. aastal elluviidava prügireformi eel hakanud jäätmeid küll hoolsamini sortima, ent liigiti kogumise eesmärke silmas pidades ollakse alles poolel teel.

Kuigi ka praegu annavad paljud tartlased endast maksimumi ja on liigiti kogumises eeskujuks teistele, näitavad segajäätmete koostisuuringud ja sel aastalgi Tartus korraldatud Prügibingo vaatlustulemused seda, et ainult 10 protsenti linlastest on väga tublid ja 90 protsenti pole moodsaks hakanud, sest nad sordivad prügi hooletult või ei tee seda üldse.

Uuringud ja Prügibingo jäätmete kohtvaatlused näitavad, et kindlasti pole Tartus üheski veopiirkonnas saavutatud kaugeltki veel võimalikku tippu biolagunevate jäätmete liigiti ehk olmeprügist eraldi kogumises. Seetõttu teeb EKT koostööd Tartu linnavalitsusega, et juba 2024. aasta suvel võiks sättida eesmärke ja oodata tulemusi, mis on kaks korda suuremad kui praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles