Kaks Pallase tekstiilitudengit pälvisid stipendiumi

Tartu Postimees
Copy
Tartu valla sihtstipendiumi pälvis kõrgema kunstikool Pallase üliõpilane Ülle Järv.
Tartu valla sihtstipendiumi pälvis kõrgema kunstikool Pallase üliõpilane Ülle Järv. Foto: Lisette Laanoja

Sellel aastal pälvisid Tartu valla sihtstipendiumi kõrgema kunstikooli Pallas tekstiiliosakonna üliõpilased Ülle Järv ja India Maria Emilia Kiisler, kes paistsid silma aktiivsuse ja erialaste õppetulemustega.

Tartu valla 3000 euro suurune stipendium on olnud tekstiiliosakonna tudengitele suurepärane võimalus saada tuge loominguliste eesmärkide teostamiseks, sõnas Pallase tekstiiliosakonna juhataja professor Aet Ollisaar. «Stipendiumi saaja valimisel on määrav taotleja panus tekstiili valdkonda laiemalt ning oskus tajuda me kaasaegset konteksti. Nagu iga konkursi puhul, on oluline ka oskus oma tugevused portfoolios ja motivatsioonikirjas selgelt välja tuua.»

Nii hindaski komisjon kõrgelt Ülle Järve panust ja pühendumust õpetajatööle ning andis talle 2000-eurose stipendiumi.

Ülle Järv soovib stipendiumit kasutada disaini- ja tekstiilivaldkonna uurimis- ja arendustööks. Motivatsioonikirjas tutvustas ta oma eesmärki murda eelarvamusi kohaliku villa kasutamise võimaluste kohta, ta keskendub villa ja nahka ühendava aksessuaaride kollektsiooni loomisele.

Teise stipendiumi, 1000 eurot, pälvis India Maria Emilia Kiisler. Tema portfoolio oli ülevaatlik ja rikkalik ning tõi hästi esile autori laiahaardelise tegevuse.

Tartu valla sihtstipendiumi pälvis kõrgema kunstikool Pallase üliõpilane India Maria Emilia Kiisler.
Tartu valla sihtstipendiumi pälvis kõrgema kunstikool Pallase üliõpilane India Maria Emilia Kiisler. Foto: Lisette Laanoja

Stipendiumi abil kavatseb Kiisler täiendada end interdistsiplinaarse kunstniku ja disainerina, arendada materjalipõhiseid teadmisi ning töötada samuti kohaliku villa ja linaga.

Kuigi auhinnaraha said kaks üliõpilast, oli selle aasta konkursi kandidaatide tase kõrge, leidis Tartu vallavanem Jarno Laur.

2006. aastast välja antava Tartu valla stipendiumi eesmärk on tunnustada erialaselt aktiivseid ja heade õpitulemustega Pallase tekstiiliosakonna üliõpilasi.

Stipendiumi määramisel eelistatakse taotlusi, mis on seotud eriala populariseerimise ja arendamisega laiemalt. 3000 euro suurusele stipendiumile saavad kandideerida Pallase tekstiiliosakonna kolmanda ja neljanda kursuse üliõpilased ning summat on komisjoni otsusega võimalik jagada mitme stipendiaadi vahel. Käesoleval aastal kandideerisid Tartu valla sihtstipendiumile üheksa Pallase tekstiiliosakonna tudengit.

Stipendiumikomisjoni kuulusid Pallase rektor Piret Viirpalu, õppeprorektor Lennart Mänd ja tekstiiliosakonna juhataja Aet Ollisaar, Tartu vallavanem Jarno Laur ja Tartu vallaarhitekt Egle Nõmmoja.

Varem on Tartu valla stipendiumi pälvinud Kärt Vanamb, Annika Kiidron, Kairi Lentsius ja mitmed teised nüüdseks tuntud tegijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles