Parim õhuniisutaja koju ja kontorisse

Airvitamin
Copy
Foto: Airvitamin

Parimad õhuniisutajad võivad aidata vältida kuiva õhu poolt siseruumides põhjustatud probleeme. Näiteks lõhenenud huuled, kuiv nahk ning astma- ja allergianähud võivad olla põhjustatud piisava õhuniiskuse puudumisest.

Madal õhuniiskus ruumis võib põhjustada ka staatilist elektrit, tapeedi koorumist ja pragusid puitmööblis. Parim õhuniisutaja toime on tagatud selle korraliku hooldusega, sest muidu võib niisutaja olla kasvulavaks hallitusele ja bakteritele. Vaatame lähemalt tingimusi, millest peaks lähtuma õhuniisutaja valimine ja kuidas õhuniisutajate eest hoolt kanda.

Parim õhuniisutaja koju

Nii jaheda auruga kui ka sooja auruga õhuniisutajad võivad tõhusalt niiskust taastada. Kui sul on kodus väikesed lapsed või lemmikloomad, peaksid tõenäoliselt valima mõne jaheda auruga Stadler õhuniisutaja, et vältida põletusohtu. Kui eelistad lisaks ka vaiksemat varianti on sobivaks valikuks Stadler Form Karl õhuniisuti.

Kui sa ei suuda otsustada, kas sinu jaoks parim õhuniisutaja on jaheda või sooja auruga, võid olla huvitatud niisutajast, mis suudab mõlemat. Kõige parem õhuniisutaja suudab töörežiimi vahetada jaheda ja sooja auru vahel, nii et saad ise valida, milline meetod sulle erinevates olukordades kõige paremini sobib.

Õhuniisutaja magamistuppa

Magamistuba on suurepärane koht õhuniisutaja jaoks. Magamise ajal lisaniiskusest kasu saamiseks aseta õhuniisutaja piisavalt voodi lähedale, kuid mitte päris käeulatusse, eriti kui kasutad sooja auruga niisutajat. Nii ei teki ohtu, et see kogemata ümber kukub ja keegi kõrvetada saab.

Valjuhäälsemad õhuniisutajad tuleb loomulikult paigutada voodist kaugemale, et uni ei saaks häiritud.

Õhuniisutaja elutuppa

Elutuba on veel üks hea koht õhuniisutaja jaoks. Kui sul on ainult üks õhuniisutaja, võimaldab selle paigutamine elutuppa kõigil kasu saada täiendavast niiskusest (erinevalt selle paigutamisest kellegi magamistuppa).

Otsi elutoas kohta, mis ei jääks ruumis igapäevase liikumise teele. See peaks siiski olema piisavalt lähedal, et niisutada õhku kohtades, kus inimesed istuvad. Hea koht on mõni riiul elutoa nurgas.

Kuhu iganes parimad õhuniisutajad asetad, veendu, et need ei pihustaks auru seinakaunistele, elektroonikale ega millelegi muule, mis ei tohi märjaks saada. Samuti peaksid kontrollima, et midagi ei oleks seadmele piisavalt lähedal, et takistada auru hajumist ruumis.

Parimad õhuniisutajad kontorisse

Õhuniisutaja on paljude jaoks saanud loomulikuks osaks kodukontori sisustuse valimisel. Kontorisse õhuniisutaja valimisel kontrolli kindlasti, et see sobib kontori suurusega. Väiksematesse ruumidesse mõeldud õhuniisutajad ei pruugi suures kontoris märgatavat õhuniiskuse erinevust anda. Lisaks tähendab see ka seda, et väiksemad õhuniisutajad on suures ruumis pidevalt töötamas ilma, et vajalik õhuniiskuse tase lõplikult saavutatakse.

Kontoris peaks parim õhuniisuti asuma laual või riiulil töölaua lähedal, kuid mitte piisavalt lähedal, et paberitele, elektroonikaseadmetele või muudele esemetele, mis ei tohi märjaks saada, niiskus pääseks.

Õhuniisutaja puhastamine

Enne desinfitseerimis- või puhastusvahendite (nt äädika või vesinikperoksiidi) kasutamist loe läbi tootja juhised. Üldiselt on õhuniisutaja puhastamiseks soovitav kasutada vett 3% vesinikperoksiidi lahusega.

Enne niisutaja uuesti täitmist ja sisselülitamist loputa kindlasti puhastusvahendid täielikult maha. Kui jätad selle sammu vahele võib niisutaja need kemikaalid hiljem õhku aurutada.

Õhuiisutaja aitab kuivale õhule leevendust leida, suurendades ruumi niiskustaset. Õhuniisutajast maksimaalse kasu saamiseks vali kindlasti selline, mis vastab sinu konkreetsetele vajadustele ja ruumi suurusele, tee õhuniisutajale regulaarset hooldust ja käivita see ainult siis, kui seda vajad.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles