Linnavalitsus palub autod rohke lume tõttu tänavatelt minema viia (1)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tähe tänaval takistavad parkivad sõidukid lumistes oludes liiklust, mistap piiratakse 15. detsembrist mootorsõidukite parkimist alates Väike-Tähe tänavast kuni Kuu tänavani.
Tähe tänaval takistavad parkivad sõidukid lumistes oludes liiklust, mistap piiratakse 15. detsembrist mootorsõidukite parkimist alates Väike-Tähe tänavast kuni Kuu tänavani. Foto: Margus Ansu

Linna puhastusteenistus jälgib pidevalt tänavate olukorda ja palub lumistes ilmaoludes kõigil liiklejail olla ettevaatlikud ja üksteisega arvestada.

Sõidukijuhtidel palutakse tänavatele pargitud autod viia kas hoovi või lähimasse parklasse. Kindlasti tuleb jälgida ajutisi liikluskorralduse muudatusi. See võimaldab tänavaid paremini hooldada ja lund teisaldada ning muudab ka liikluse ohutumaks.

Krundiomanikel soovitatakse peale lumesadu kohe esimesel võimalusel hakata kõnniteid koristama. Mida kiiremini teed lumest puhastada, seda vähem sõtkutakse lumi kinni ja seda lihtsam on hiljem teed korras hoida. Samuti tuleb esimesel võimalusel eemaldada katustelt ohtlik lumi ja jää. Kinnistuomanikud leiavad kasulikku infot Tartu kodulehelt.

Linnavalitsuse järelevalveosakonna juhtivmenetleja Ülle Neeme märkis, et praegu kehtiva korra kohaselt on kõnniteede hooldamise kohustus linnas, alevis ja alevikus teega külgneva maatüki omanikul ja kinnistute omanikel tuleb sellega arvestada.

«Kui ise seda teha ei saa või ei taha, siis tuleb tellida teenus. Lume ja libeduse tõrjet tuleb teha sellisel tasemel, mis võimaldab kõnniteel ohutult liigelda. Kõnnitee tuleb lumest puhastada kaheksa tunni jooksul alates lumesaju lõppemisest,» lisas Neeme.

Väärteovastutust ehitusseadustik nimetatud kohustuse rikkumise eest ette ei näe, küll aga näeb seadus ette võimalused nimetatud kohustuse rikkumise korral riikliku järelevalve teostamiseks.

«Riikliku järelevalve eesmärgiks ei ole sanktsioneerimine, vaid ohu ennetamine ja selle tõrjumine või korrarikkumise kõrvaldamine ning selleks kasutatakse eelkõige teavitamist, vajadusel saab teha ettekirjutuse. Seega trahve ei määrata ja oleme seni saanud hakkama teavitamistega,» kommenteeris Tartu linna juhtivmenetleja.

Tänavate puhastuse kohta saab kõige kiiremini infot, helistades otse tänavapuhastusfirmasse, kus valvetelefonid vastavad 24 tundi ööpäevas. Linna läänepiirkonnas (Narva maantee, Riia ja Võru tänava joonest lääne poole jäävatel tänavatel) teeb hooldust Tänavapuhastuse AS, idapiirkonnas (Narva maantee, Riia ja Võru tänava joonest ida poole jäävatel tänavatel) AS Eesti Keskkonnateenused ning Tähtvere maapiirkonnas Keskkonnahooldus Eesti OÜ.

Tänavapuhastuse ASi ööpäevane valvetelefon 510 5270

Eesti Keskkonnateenused Teede OÜ ööpäevane valvetelefon 503 6046

Keskkonnahooldus Eesti OÜ ööpäevane valvetelefon 5665 2223

Samuti saab tähelepanekuid edastada linna heakorratelefonile 1789.

Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles