Noor sulgpallur võitis rahvusvahelisel turniiril kaks esikohta

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Kaks tiitlit pälvis näiteks Triitoni mängija Andrei Schmidt.
Kaks tiitlit pälvis näiteks Triitoni mängija Andrei Schmidt. Foto: Margus Vissor

A. Le Coqi spordimajas möödunud nädalavahetusel peetud rahvusvaheline sulgpalliturniir Yonex Estonian Junior tõi võõrustajaklubile Triiton kolm esikohta, kahekordseks võitjaks tuli Andrei Schmidt. Lisaks talle jõudis poodiumile veel mitu noort tartlast ning tänu Tartu Toome Rotary klubile võistlema kümme ukrainlast.

Andrei Schmidt (17) teenis esimese kuldmedali koos klubikaaslase Hugo Themasega, kui nad võitsid paarismängu finaalis Prantsusmaa paari Timeo Bourgin – Orphé Queton-Bouissou.

Finaal kulges võrdselt. Avageimis pääsesid tartlased juhtima 18:18 viigiseisult ning viimaks võideti geim 21:19. Teine geim oli algusest peale veidi prantslaste poole kaldu: seisult 20:20 õnnestus neil saada kaks punkti järjest ning mäng kolmandasse geimi viia. Sealgi mängiti pea punkt punktis, ent taas jäid 21:19 peale eestlased.

Meeste finaaliga samal ajal toimus naiste paarismängu finaal. Esimese asetusega Elisaveta Berik ja Emili Pärsim (Triiton) mängisid seal kolmes geimis üle Viltė Paulauskaitė ja Monika Sukackaite (Leedu). Ka lõpptulemus oli Berikul ja Pärsimil meeste omaga sarnane, nad võitsid 21:18, 19:21, 21:12.

Klubi kolmanda ja oma teise kulla teenis Schmidt üksikmängus, mille finaalis võitis ta hollandlast Adith Karthikeyan Priyat 21:17, 21:14. Paarismängus end juba soojaks mänginud tartlase vastu oli külaline algusest saadik hädas, juhtima pääses ta vaid paaril korral.

Ent tartlased kogusid ka teist värvi medaleid ning jõudsid poodiumile nooremates vanuseklassides.

Kahel korral said Triitoni sulgpallurid poodiumikohti segapaarismängus. Selle finaalis mängis Hugo Themas koos Leedu mängija Viltė Paulauskaitėsega hispaanlaste Jesus de Burgose ja Rocio Martini vastu. Kui avageimis oli parem Baltikumi duo, siis teises ja kolmandas tuli neil vastu võtta kaotus. Geimid lõppesid hispaanlaste poolt vaadates 19:21, 21:16 ning taas 21:16. Kolmanda koha pälvisid Elisaveta Berik ja soomlane Oliver Oldorff.

Kuni 17-aastaste Yonexi etapil eestlased finaali ei saanud, vaid selles vanuses võidutsesid Leedu sportlased.

Küll jäid üksikmängudes kolmandat kohta jagama Marti Joost (Nõo SK) ja Romili Vakk (Triiton). Samuti tulid Triitonist pronksile paarismängus Kaisa Liis Lepp ja Romili Vakk ning segapaarismängus Priit Põder ja Annabel Must.

Veelgi nooremate seas (U11–U15) teenisid eestlased neli esikohta. U15 poistest võidutses Kaspar Sorge (TÜASK), U13 naispaarismängus olid parimad Margaret Lips ja Kirisika Vaidla (Tallinna sulgpallikeskus). U11 meespaarismängus võitsid Lennart Küüts ja Morten Rozental (Veeriku Badminton) ning segapaarismängus Raimond Vaidla (Tallinna sulgpallikeskus) ja poolatar Oliwia Szczerska.

Lisaks teenis Rozental veel kaks hõbemedalit. Neist ühe üksikmängus ning teise koos Veeriku Badmintoni noore Bert Priiga segapaarismängus. Veel pälvisid sama koha Oleg Kulešov (TÜASK) U11 paarismängus koos leedulase Mykolas Raginisega ning Maria Berik ja Maria Kornejeva (Triiton) U13 paarismängus.

Kõikide vanusegruppide peale osales turniiril pea nelisada sportlast. Teiste seas ka kümme ukrainlast, kes said võimaluse võistelda tänu Tartu Toome Rotary klubile, mille liikmed hüvitasid kõigi ukrainlaste osalemise.

Nii mõnigi Ukraina noor jõudis seejuures kas üksi või paarilisega ka veerandfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles