Uuel aastal jätkuvad koolides esmaabikoolitused

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
2023 aastal läbis elupäästva esmaabi ja elustamise koolituse ligi 1200 Tartu õpilast.
2023 aastal läbis elupäästva esmaabi ja elustamise koolituse ligi 1200 Tartu õpilast. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus sõlmis lepingu Tartu kiirabiga põhikooliõpilastele esmaabikoolituste korraldamiseks 2024. aastal.

Tartu abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on linn noorte tartlaste elupäästeoskuste arendamisse juba aastaid panustanud. «Tartu põhikoolilõpetajad on omandanud esmaabikoolitusi läbides eluks vajalikke teadmisi ja oskusi. Mõni õpilane on neid juba ka reaalselt kasutanud, andes abivajajatele tänaval esmaabi kuni kiirabi saabumiseni.» Abilinnapea lisas, et tagasiside koolidelt olnud väga hea. «Kiidetakse koolitajate põhjalikke teadmisi ja praktilist lähenemist.»

Koolitused korraldatakse kõigis Tartu linna koolides (riigi- ja erakoolides) ja olenevalt klassi eripärast kohandatakse õpe ka hariduslike erivajadustega õpilastele. Elupäästva esmaabi ja elustamise koolitused on suunatud 8. ja 9. klassile. Vastavalt kooli soovile viiakse õpe läbi 8. klassi lõpus või 9. klassi alguses nii, et põhikooli lõpetamise hetkeks on iga Tartus koolis käiv õpilane koolituse läbinud.

Hankelepingu raames soovib linn järgmisel aastal koolitada üle 1400 õpilase. Koolitusteks kulub ligi 62 000 eurot, mille tasub linn. 2023. aastal läbis elupäästva esmaabi ja elustamise koolituse ligi 1200 Tartu õpilast.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles