Peipsi lõunaosa läheb kalastamiseks lukku

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud Piirissaare kagutipus 21. märtsil.
Jääolud Piirissaare kagutipus 21. märtsil. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Laupäevast, 31. märtsist keelab politsei- ja piirivalveamet minna Emajõest lõunapool Peipsile nii transpordivahenditega kui ka jalgsi.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lalli sõnul on piirangu põhjuseks kevadise tuulise ilma ja vihmasadude koosmõju - jää on muutunud hapraks ja ohtlikuks.

Emajõest põhja poole jäävale järveosale võib esialgu minna, kuid ettevaatus on ka seal kohane. Lõuna prefektuuri piirivalvebüroo välispiiri teabetalituse juht Aleksander Ljubajev lisas, et kuna olukord järvel võib muutuda väga kiiresti, võiksid järveleminejad küsida kordonitest lisainfot.

«Nendele, kes plaanivad ikkagi minna järve sellele osale, kus jääle väljumine on veel lubatud, tuletan meelde, et kaasas oleks kindlasti navigatsiooniseadmed. Sest arvestada tuleb muutuvate ilmaoludega ja võimaliku tuisuga.»

Kaasas olgu ka laetud telefon ning kindlasti jäänaelad/jäänaasklid. Soovitav on lahkuda järvelt enne pimeduse saabumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles