GALERII Teine advent. Jaga lähedastega oma aega ja vaata neid südamega

Copy

Tartu raeplatsil on õhtuti väga ilus. Hoolimata lõikavast tuulekülmast ei pidanud ka pühapäeval teise advendiküünla süütamistseremooniale kogunenud inimesed paljuks paigal püsida ja kuulata ning raekoja seinale näidatud valgusetendust jälgida.

Kell 17 tervitasid linlasi abilinnapea Mihkel Lees ja EEKBL Tartu Kolgata koguduse pastor Leho Paldre.

Linnapea Mihkel Lees osutas lähenevale jõuluajale ja sellele, et kingituste tegemine ei pea võistlus olema, osturalliga ei pea tingimata kaasa jooksma. «Kõige ilusam kingitus, mida teha, on koos lähedastega veedetud aeg, jagatud rõõm ja naer,» ütles ta.

Pastor Leho Paldre rääkis nägemisest ja vaatamisest. Et kui inimene vaatab kuhugi, siis kas ta ka näeb ja mida just. Rääkis sellestki, et vaadata saab mitte ainult silmadega, vaid ka südamega. Nagu ta isegi asus 25 aastat tagasi vaatama südamega üht tüdrukut, hoopis teisiti kui teisi tüdrukuid. Nüüd on ta selle tüdrukuga olnud abielus juba 22 aastat. Jõulupühadega tähistatakse jumala poja sündi ja jumalat uskudes võiks ju arvata, et jumalgi armastab inimesi südamega. Umbes selliseid mõtteid jagas teisel advendil pastor Leho Paldre.

Visuaalne vaatemäng «Ma näen …» andis raekojale silmad ning publikule võimaluse liuelda läbi ajaloolise mõtte- ja helidemängu tänasesse päeva ja jõuluootusse.

Siis kostis kuljuste helin ja see oli märk, et raeplatsi saanihobused on taas ühe ringi ära teinud ning ootavad järgmisi sõitjaid, kellele rõõmu valmistada. Raeplatsi kuusk oli löönud eriliselt särama. Kõrvalt lõkkepannilt puhus jäine tuul laiali sädemeid ja tõi silmisse kibedat suitsu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles