Vanemuise orkestrant võitis konkursil esikoha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kalm klarnetiga keskel
Tõnu Kalm klarnetiga keskel Foto: KLJU TISLER/PM/SCANPIX BALTICS

Vanemuise orkestrant Tõnu Kalm võitis pühapäeval lõppenud Eesti puhkpilli- ja löökpillimängijate konkurssil esikoha. «Emotsioonid on loomulikult laes,» rõõmustas Kalm, keda teisipäeva õhtul ootas veel ees üleastumine Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga, «ju siis minu ettevalmistus oli kooskõlas žürii ootustega.»

Lisaks pälvis Kalm parima uudisteose esitamise preemia, milleks oli klarnetitele Erkki-Sven Tüüri kirjutatud «Põhjatants». Kalm hindas Tüüri teost väga nõudlikuks looks, mille selgeks saamine võttis tublisti aega.

Kokku osales konkursi kümnes instrumendikategoorias 55 mängijat, kellest teise vooru lubati 30. Žürii koosseisus Rene Eespere (esimees), Neeme Punder, Andres Siitan, Margus Vahemets, Andres Kontus ja Indrek Vau otsustas anda välja neli esimest preemiat.

Saavutus on seda erakordsem, et esimest kohta pole Vanemuise orkestrandid varem saanud, kuid neli aastat tagasi saadi mitu teist ja kolmandat kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles