Puuetega inimeste koda nimetas ülikoolilinna puudesõbralikuks omavalitsuseks

Tartu Postimees
Copy
Puuetega inimeste koda nimetas Tartu puudesõbralikuks omavalitsuseks.
Puuetega inimeste koda nimetas Tartu puudesõbralikuks omavalitsuseks. Foto: Kalev Lilleorg

Tänavu 30. tegutsemisaastat tähistav Eesti puuetega inimeste koda nimetas oma selle aasta tänuüritusel puudesõbralikuks omavalitsuseks Tartu linna.

Puudesõbraliku omavalitsuse tunnustus antakse sellele omavalitsusele, kes on lähtunud oma tegevuses inimeste abivajadusest, arendanud kohalikku puudega inimeste hoolekannet, on uuendusmeelne ja leiab lahendusi.

Eesti puuetega inimeste koda tõstis esile Tartu väga sõbralikke sotsiaaltöötajaid, kes püüavad iga inimest abistada ja toetada tema abivajadusest lähtudes. 

Märgiti ka Tartu sotsiaalteenuste paljusust ja uuenduslikkust. Samuti seda, et linn on toetanud aastaid puuetega inimeste organisatsioonide tegevusi, tehes nendega tihedat ja head koostööd.

Tartu linnavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna hoolekandeteenistuse juhataja Maarika Kurrikoff nomineeriti ka puudesõbraliku ametniku kategoorias.

Eesti puuetega inimeste koda tunnustab igal aastal inimesi, asutusi ja tegusid, kes või mis on viimase aasta jooksul kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil Eesti puuetega inimeste kaasamisse, osalemisse või elukvaliteedi parandamisse andnud märkimisväärse panuse.

Tunnustamiskonkursile laekusid 68 kandidaadi kirjeldused, kelle seast valis laureaadid Eesti puuetega inimeste koja kokkukutsutud komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles