Tartus saab proovida linnaruumi kujundamiseks loodud mobiilirakendust

Tartu Postimees
Copy
Rakendust saab kasutada näiteks nutitelefonis.
Rakendust saab kasutada näiteks nutitelefonis. Foto: Konstantin Sednev

Bulgaaria iduettevõte Make18 arendab mobiilirakendust CoTown, mis võimaldab inimesi kaasata ning koguda arvamusi ja ettepanekuid linnaruumi muutmiseks. 

Tartu linnavalitsuse poolse projektijuhi Jaanus Tamme sõnul on rakendus suure potentsiaaliga. «Tulevikus võiks selline lahendus olla loogiline osa linnaruumi muutmisest. Inimeste nägemus linna eri paigust aitab tuua sobivaid lahendusi linnaruumi ja annab aimu ka laiemalt linlaste visioonist oma kodukohast,» selgitas Tamm.

Rakendust saab proovida ja tagasisidet anda 31. detsembrini selle rakenduse kodulehel

Make18 tegevjuht Maksim Nedkov selgitas, et Tartu soovis leida lihtsat tarkvaralahendust, kuidas kaasata nii linnaelanikke kui eksperte tegema soovitusi linnaruumi parendamiseks. «Meie tiim lõi CoTowni lahenduse, see on veebitööriist, kus inimesed saavad luua fotokollaaže, et visualiseerida oma ideid, mida nad sooviks linnaruumis näha. Vahel on visuaalne, piltidega kommunikatsioon parem kui kirjalik,» märkis ta.

Nedkov lisas, et sellist lahendust, mis lubaks pilditöötlust kasutada linnaplaneerimiseks ja linnaelanike kaasamiseks, varem polnudki.

CoTowni rakendust katsetatakse Tartus esialgu linnasüdames asuvas kahes kohas – Küüni ja Ülikooli tänaval. Tuleva aasta alguses plaanib ettevõte pakkuda CoTowni teistelegi omavalitsustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles