Ööpäeva jooksul süttis nii matkabuss, kelder kui ka tahmane korsten

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Elvas süttis neljapäeval matkabuss, sest mootori soojendamiseks pandud soojapuhuril tekkis rike.
Elvas süttis neljapäeval matkabuss, sest mootori soojendamiseks pandud soojapuhuril tekkis rike. Foto: Lõuna päästekeskus

Viimase ööpäeva jooksul reageerisid Tartumaa päästjad mitmele tulekahjule. Seejuures tuli korra tulekoldeni jõudmiseks keldrisse siseneda suitsusukeldujatel ning üks naine vajas ka esmaabi.

Esimese tõsisema väljakutse sai Lõuna päästekeskus neljapäeval ligi veerand 12 ajal, kui Elvas Kõrre tänaval põles matkabuss. Tulekahju põhjustas seal kapoti alla mootori soojendamiseks pandud soojapuhur, millel tekkis aga rike. 

Omanik piiras tule leviku pooleteise meetri kaugusel asuvale elumajale ja bussi teistele osadele kahe mahuka käsikustutiga. Päästjate saabudes olid suuremad leegid maas, veejoaga kustutati põleng lõplikult.

Järmisest tulekahjust said päästjad teate möödunud ööl kella poole kahe ajal, kui Nõo vallas Meeri külas oli tuld võtnud elumaja kelder. Päästjate saabudes sisenesid keldrisse suitsusukeldujad, kes sealt ka tulekolde leidsid ning selle kohe kustutada said. Miks tulekahju tekkis, pole teada.

Majas elav naine pääses õnnetusest suuremate vigastusteta, ent vajas siiski kiirabilt esmaabi.

Kolmas põleng leidis aset täna hommikul kell 8.25 Peipsiääre vallas Koosa külas, kus oli tuld võtnud elumaja korstna tahm. Päästjad kontrollisid elamu tuleohutust ja õnneks tuli korstnalõõridest välja ei olnud levinud.

Küll andsid päästjad majarahvale ülesandeks kütteseadmete tuleohutuse tagamiseks korstnapühkija kutsumise. Seda setõttu, et kütteseadet lõhkuvate ja hoonet ohustavate tahmapõlengute ennetamiseks tuleb seadmeid järjepidevalt hooldada ja puhastada.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles