Lenne Rähn-Kuusik: lahendagem ükskord ometi Ihaste linnaosa mure (1)

, ihastelane, Tartu volikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni liige, Eesti 200
Copy
Lenne Rähn-Kuusik
Lenne Rähn-Kuusik Foto: Erakogu

Tartu uus linnaeelarve on tekitanud palju kõneainet ja mööda ei saa vaadata ühe linnaosa juba aastaid kestvast kõrvalejätmisest. Kuigi linn teeb haridusvaldkonnas rohkesti investeeringuid, pole Ihastes endiselt lasteaeda ega kooli. Ei ole ega tule. Lubadus lahendada Ihaste laste mure on küll hea valimiskampaania ajal – on ju Ihastesse kooli rajamisele linnavalitsuse tuge otsesõnu lubanud lausa linnapea Urmas Klaas ise. Ka omandas linn mullu selleks poole miljoni euro eest maa ... Selmet kohustada maaomanikku kehtestatud üldplaneeringut järgima ja kooli rajama.

Ometi ei paista eelarvest kooli rajamise plaanile seni ridagi kinnitust. Alati on kusagil mujal justkui suurem vajadus ja Ihaste lapsed peavad leppima igapäevase edasi-tagasi rändamisega üle linna koolidesse ja lasteaedadesse. Ihaste piirkonnakoolideks on määratud Annelinnas asuvad koolid, kuid tegelikkuses käivad lapsed loomulikult ka teistes Tartu koolides, mille valik on sõltunud vanemate igapäevasest logistikast või lapse erivajadusest, mida piirkonnakool ei toeta.

Kõik see oleks veel mõistetav, kui linnaosa bussiühendus muudes linna asumites paiknevate haridusasutustega oleks hea. Kuid ka seda ei suuda linnavalitsus tagada. Annelinna koolides õppivatele lastele on pandud käima kord tunnis väljuv buss, kuid teiste koolide õpilastele selle marsruut ei sobi. Vana-Ihaste piirkonda teenindab kesklinna suunal ainult üks liin, millel bussi väljumise intervall on pool tundi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles