juhtkiri Ametnik ei vastuta lumememmede eest

Tartu Postimees
Copy
Lumememmed Raatuse tänaval.
Lumememmed Raatuse tänaval. Foto: Margus Ansu

Vahel on nii, et talv tuleb ootamatult. Õigupoolest juhtub seda peaaegu igal aastal. Sest tõsi, näiteks 2020. aastal jäigi tali taevasse, kui peame silmas, et talv tähendab meie kandis lund. Tänavune hilissügis pööras talve nägu õige järsult. Vaevalt jõudis Tähtvere spordipargi rajameister arvata, et ega enne jõule küll midagi juhtu, kui nädal hiljem sai raporteerida: esimene suusataja on platsis, ja õige pea pandi huugama lumekahurid ja algasid suusatunnid.

Sotsiaalmeedia on juba triiki täis saanud vapustavaid loodusvaateid lumekoorma all lookas ja härmatisega ehitud puudest. Linnatänavad on aga täis saamas lund, mida on tänavatelt vaaludesse lükatud sellisel hulgal, et mõnel tänaval on tulnud liiklust piirata, mõnel juba lund ära vedada.

On libedaid kohti ja liikumistakistusi. Nii majaomanikel, tänavakoristajatel kui ametnikel on siin hindamist, kas kõik on tehtud parimal võimalikul moel. Eks igaüks näe mõnd kohta, kus saaks paremini. Tartus saab valusamaid märkamisi jagada, helistades heakorratelefonil 1789.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles