Sulgpallikoondised alustavad Euroopas valikturniiri, noored kodust võistlust

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Eesti koondisesse kuuluvad valikturniiril Tartust ka Kati-Kreet Marran (vasakul) ja Helina Rüütel.
Eesti koondisesse kuuluvad valikturniiril Tartust ka Kati-Kreet Marran (vasakul) ja Helina Rüütel. Foto: Margus Ansu

Järgmiste päevade jooksul peetakse maailma eri paigus sulgpalli mees- ja naiskondlike Euroopa meistrivõistluste valikgruppide turniire, et välja selgitada EM-finaalturniirile pääsevad koondised. Samal ajal, kui Eesti naiskond võistleb selleks Aserbaidžaanis ning meeskond Saksamaal, lähevad noored sulgpallurid võistlustulle Tartus.

Euroopa meistrivõistluste finaalturniir toimub tuleva aasta veebruaris Poolas. Tiitlikaitsja Taani mees- ja naiskond on valikmängudest vabastatud, niisamuti korraldajamaa Poola esindused. Nii pääsevad nendega konkureerima kuue meeste ja kuue naiste valikgrupi võitjad.

Eesti naiskond (Kristin Kuuba, Catlyn Kruus, Kati-Kreet Marran, Helina Rüütel, Ramona Üprus) on neljapäevast laupäevani aktsioonis Aserbaidžaani pealinna Bakuu lähistel Hirdalanis. Neljandas valikgrupis on Eesti naiskonna vastaseks avapäeval meie aja järgi kell 8 hommikul Slovakkia, teisel päeval kell 12 Aserbaidžaan ja kolmandal päeval kell 7 esimese paigutusega Šotimaa. Eesti naiskonnal on teine paigutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles