Jõululaadal osaleb üle 200 kaupleja ja heategevusorganisatsiooni

Tartu Postimees
Copy
Jõululaat Tartu kesklinnas 2021. aastal.
Jõululaat Tartu kesklinnas 2021. aastal. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postmees

Laupäeval, 9. detsembril kell 10–16 peetakse Küüni tänaval ja turuhoone ümbruses ning Emajõe ääres jõululaata, kus osaleb üle 200 kaupleja ja heategevusorganisatsiooni.

Isetehtut pakub üle 100 kohaliku käsitöö ja toidukauba väiketootjat, sealhulgas võrgustikus Tartumaine Toit ja Uma Mekk osalejad. Läti ja Leedu 22 kauplejat müüvad tartlaste hulgas populaarset suurt leiba, maiustusi ja loomulikult ka põnevat käsitööd.

Heategevuslikke loteriisid, mänge ja muud tegevust korraldavad Tartu laste turvakodu, Maarja kiriku sihtasutus, Tartu ja Tähtvere Lions-klubid. Pargis ja Emajõe ääres saavad lapsed poniga sõita, turuhoone eest saab aga soetada jõulukuuse. Hoone ees, taga ja sees pakutakse kuumi sööke ja jooke.

Ent jõululaat pole mõeldud ainult ostmiseks ja müümiseks, laadamelus pakutakse ka mõnusat meelelahutust ja elamusi igale maitsele. Näiteks kell 13 algab Raekoja platsil Tartumaa talvine tantsupäev.

Laadalt leiab rohkelt ka muud kaupa, mida tavapoes ei müüda. Segakaupa võib leida Küüni tänava keskelt ja Emajõe äärest. Toiduainetega kauplejad paigutatakse enamasti turuhoonesse ja selle ümbrusesse ning traditsiooniliselt Küüni tänava Raekoja platsi poolsesse otsa. Käsitööd pakutakse kaubamaja ees ja käsitöömemmed on Emajõe ääres.

Laada korraldajad soovitavad külastajatel kohale tulla jalgsi või ühissõidukiga, et vältida parkimisega tekkida võivaid probleeme. Kauplejatel soovitatakse müüa võimalikult pakendi- ja kilekotivaba kaupa. Toidumüüjad kasutavad ringluspakendit ja külastajatel palume äravisatavat sortida vastavalt tähistatud prügikastidesse, mis asuvad Küüni tänaval ja turuhoone ümbruses.

Laada eel, 8. detsembril avatakse turuhoones ja Küüni tänaval ka jõuluturg, mis toimub kolmel reedel ja laupäeval enne jõule. Kohal on erilised külaliskauplejad, palju põnevaid pakkumisi teevad püsikauplejad ja kell 12 toimuvad esitlusköögis kokkamised-tootetutvustused. Jõuluturul võib kohata ka jõuluvana.

Turuhoone on reedeti avatud kella 18ni. Esimest korda toimub jõuluturg reedeti ja laupäeviti kell 12–18 ka Küüni tänava lillepaviljonides. Kaubavalik on põnevalt rikkalik alates jõulukaunistustest ja käsitööst ning lõpetades saunavihtade ja heategevusliku loteriiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles