Prantsusmaa suursaadik: prantslased tulevad Tartusse õppima ja inspiratsiooni ammutama

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Prantsuse suursaadiku Emmanuel Mignot' Tartu visiidi lõpetas intervjuu toimetuses, kuid ta sõnas, et naaseb siia edaspidigi. Muu hulgas mõlgutas ta mõtet, et äkki peaks ta siin enda jaoks ka murdmaasuusatamise avastama.
Prantsuse suursaadiku Emmanuel Mignot' Tartu visiidi lõpetas intervjuu toimetuses, kuid ta sõnas, et naaseb siia edaspidigi. Muu hulgas mõlgutas ta mõtet, et äkki peaks ta siin enda jaoks ka murdmaasuusatamise avastama. Foto: Margus Ansu

Suvel Prantsusmaa suursaadikuna Eestis tööd alustanud Emmanuel Mignot väisas eelmisel nädalal ka Tartut, sest näeb siin mitmel suunal koostöövõimalusi. Kuigi olulised on ka julgeolekuteemad, on tema sõnul Prantsusmaal siit enim õppida kultuurist ja haridusest.

Tutvusite kahe päeva jooksul Tartuga. Mida te siin huvitavat avastasite?

Tegelikult on see juba kolmas kord, kui pärast tänavu suvel ametisse asumist Tartut külastan, ja see näitab saatkonna huvi siia tulla. Seekord tulime saatkonna kõiki osakondi esindava delegatsiooniga, sest näeme mitmeid võimalusi Tartuga koostööd teha. Esiteks on Tartu 2024. aasta Euroopa kultuuripealinn, kuhu panustame kümne projektiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles