Äärelinna tekkinud kolahoov annab lastele ka vabaduse ise oma ämbreid kolistada

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Kui kolahoov on avatud, käib Forseliuse kooli teise klassi poiss Paul-Aksel Salm pärast tunde kiirelt kodust läbi ning tõttab kolahoovi. Seal võib ta koos sõpradega turnida, midagi ehitada või jalgpalli mängida.
Kui kolahoov on avatud, käib Forseliuse kooli teise klassi poiss Paul-Aksel Salm pärast tunde kiirelt kodust läbi ning tõttab kolahoovi. Seal võib ta koos sõpradega turnida, midagi ehitada või jalgpalli mängida. Foto: Sille Annuk

Tartu servas maaülikooli loomakliinikust üle tee tegutseva õuelastehoiu hoovil on kolahoov, mille peamine eesmärk on pakkuda noortele ja lastele ajaveetmiseks kohta, kuid kus tegutsedes võib juhtuda, et nii mõnigi eluks vajalik oskus jääb iseenesest külge.

Juba on tekkinud ka seltskond lapsi, kes seal kogu aeg käivad. Üks nendest on Ropka linnaosas asuva Forseliuse kooli teise klassi poiss Paul-Aksel Salm. Ta tunneb end kolahoovis kui kala vees: vaevalt sai väravast sisse, kui juba rippus kiige küljes ja siis turnis kõrgustes.

Koht, kus olla

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles