Triiton napsas sulgpalliklubide võistlusel teist aastat järjest karika

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Meistriliiga arvestuses võitis karika Triitoni põhivõistkond, kelle kõrval jõudis poodiumi kolmandale astmele ka klubi teine koosseis. Teiseks tuli TÜASK.
Meistriliiga arvestuses võitis karika Triitoni põhivõistkond, kelle kõrval jõudis poodiumi kolmandale astmele ka klubi teine koosseis. Teiseks tuli TÜASK. Foto: Kristi Kuuse

Kääriku spordikeskuses peeti möödunud nädalavahetusel teist aastat järjest Eesti sulgpalliklubide karikavõistlused ning nii nagu mullu, võitis nüüdki Triitoni klubi, mis finaalis oli üle Tartu ülikooli akadeemilisest spordiklubist.

Karikavõistlused olid üles ehitatud nii, et kahe klubi vaheline mõõduvõtt kestis seni, kuni kumbki oli mängude peale kokku teeninud 100 punkti. Nii ka meistriliiga finaalis, kus Triiton jäi viimaks peale 100:87.

Triiton asus finaali juhtima kohe meeste üksikmängus, kus Tauri Kilk oli 20:6 parem Mikk Järveojast. Seejärel vahe aga vähenes, sest naiste üksikmängus oli parem Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi (TÜASK) sulgpallur Ramona Üprus, kes alistas 27:20 Kati-Kreet Marrani.

Vahe vähenes ka paarismängudega, sest esmalt võitis TÜASKi paar Mikk Järveoja – Oskar Männik Anton Beriku – Mikk Õunmaa vastu mängides 22:20 ning kolmanda matšivõidu tõid ülikooli klubile Kertu Margus ja Ramona Üprus, kes edestasid ühe punktiga (21:20) Kati-Kreet Marranit ja Helina Rüütlit.

Nii oli enne segapaarismängu Triitonil veel napp 80:76 eduseis. Viimases kohtumises läksid Triitoni poolelt võistlustulle Tauri Kilk ja Helina Rüütel, kelle vastaseks olid Oskar Männik ja Ramona Üprus. Otsustavas mängus jäi 20:11 peale esimene paar ning nii vormistus lõppskooriks 100:87. Seega võitis Triiton teist aastat järjest Eesti klubide karika.

Meistriliiga arvestuses võistles teinegi Triitoni koosseis, kellel B-alagrupis tuligi tunnistada TÜASKi nappi, 100:98 paremust. Küll jõudis Triiton II pronksimängu, kus alistati 100:76 Raul Musta sulgpalliklubi.

Ka selgitati parimad klubid välja teises tugevusgrupis ehk esiliigas ja teises liigas, samuti kolmandas arvestuses ehk kolmanda ja neljanda liiga võistkondade arvestuses.

Neist esimeses arvestuses tuli parimaks Tallinna Kalev, mille sulgpallurid võitsid finaalis Tallinna sulgpalliklubi 100:91. Kolmandas tugevusgrupis pälvis karika Tallinna sulgpallikeskus 100:71 võiduga Triitoni V võistkonna üle.

Võistluse kõikide tulemustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles