Jõgeval tuli lumekoristusele ette jäänud puud ära nüsida

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Arborist Taivo Paeveer ütles Jõgeval kärbitud puude juures, et talvel tuleks nende kärpimist vältida. Kui sellest aga siiski ei pääse, tuleb seda teha õigesti ehk mitte jätta pikki könte, mille paranemine võtab kaua aega.
Arborist Taivo Paeveer ütles Jõgeval kärbitud puude juures, et talvel tuleks nende kärpimist vältida. Kui sellest aga siiski ei pääse, tuleb seda teha õigesti ehk mitte jätta pikki könte, mille paranemine võtab kaua aega. Foto: Margus Ansu

Koos mahasadanud lumega on Jõgeval tänavate ääres kasvavatelt puudelt ära saetud palju oksi, sest need jäid sahameestele ette. Ka eile töötasid väikelinnas siin-seal saemehed.

Et talv saabus ootamatult ning lumekoristusega oli kiire, tuli puid kärpida kiirkorras, millele viitavad suured lõikehaavad ja kännud. Kuid lume raskuse all koolduvad oksad pole probleem vaid Jõgeval, nii eraomanike kui omavalitsuste puud ja põõsad jäävad ette ka Tartumaa teehooldajatele.

Jõgeval, eelkõige Puiestee ja Turu tänaval, läinud nädala keskpaigas tehtud okstelõikus hakkas valusalt silma kohalikule arboristile Taivo Paeveerule. Oksi oli lõigatud nii, et alles olid jäänud pikad tüükad, samuti oli näha rebimisjälgi ning mõningaid oksi oli vigastatud mootorsaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles