Raimond Pihlap: laste aeg on kulla hinnaga. See peab väljenduma ka valla otsustes (2)

Raimond Pihlap
, Elva vallavolikogu liige (Isamaa).
Copy
Raimond Pihlap
Raimond Pihlap Foto: Margus Ansu

Poliitikute kulunud lemmikretoorika on teemal, kui olulised on lapsed. Paraku tuleb meelde tuletada, et hoolida tuleks ka nende ajast. Ajakadu koolidesse-trennidesse minekul on aga näiteks Elva vallas mitmel juhul vägagi suur. Samas oleks see vähendatav mõistlike otsustega ja sugugi mitte kosmiliste kuludega. Otsida säästlikumaid ja tõhusamaid lahendusi on omavalitsuse elementaarne kohustus. Ja säästlikkus ei tähenda tingimata seda, et me mõne olulise objekti rajamata jätame ning siis veedame suure osa ajast autoroolis lapsi sõidutades või neid vajaliku tegevuse jaoks bussi peale saates.

Elva gümnaasium on remondis. Algklasside koolijütse sõidutatakse valla teistesse koolimajadesse. Iga nende koolipäev sisaldab bussiekskursiooni. Elva lapsed istuvad igal hommikul kell 8 bussidesse, et sõita Rõngu või Konguta koolimajja.

Nii kulub Elva gümnaasiumi algklassiõpilastel iga päev vähemalt tund selleks, et kooli ja koolist koju saada. Lapsi on 150, koolipäevi õppeaastas 175. Vaid ühe õppeaasta jooksul kulutatakse ära 26 250 tundi laste aega, mida saaks veeta kasulikult tantsutrennis, käsitööringis või klaveritunnis, ka lihtsalt sõpradega mängides ja oma perega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles