GALERII JA VIDEO Esimene advent lõi raeplatsi särama (1)

Copy

Esimene advent saabus tänavu koos korraliku talveilmaga. Kui päeval oli Raekoja plats veel sagimist ja sättimist täis, siis advendiküünla süütamise ajaks oli jõululinn valmis saanud.

Esimese advendi puhul tulid tartlasi tervitama linnapea Urmas Klaas ja EELK Tartu praost Kristjan Luhamets. «Mul on hea meel, et advendiaja algus ja esimese advendiküünla süütamine on siia Tartu südamesse kokku toonud nii palju rahvast,» lausus linnapea.

Linnapea meenutas tartlastele, et advendiaeg on aeg, kus mõelda järele, kuidas olla veelgi parem inimene. «Maailm on täis ärevust, Euroopas käib sõda ja meist mitte kaugel on kurjakuulutavad konfliktid. Seda enam ma soovin, et meie siin Tartus leiaksime endas üles selle hea, selle, mis rõõmsaks teeb ja jõudu annab,» rääkis Klaas

Advendiküünla süütamisel etendus ka vaatemäng «Ma näen...». Valgusvihkude abil rääkis raekoja kellatorn enda loo, mida kõike tema Tartus näinud ja kuulnud on. Valgusmängu lõpus süttisid tuled üle terve raeplatsi ja ka jõulupuul.

Tänavu on jõululinnas uued klaasmajakesed, mis on saanud ka täiesti uue sisu. Sel korral sisustavad uued klaaspaviljonid Tartu 2024, Tartu laulu- ja tantsupidu ning peagi 50. sünnipäeva tähistav Tartu maraton.

Sauna-aastale panevad väärika punkti Thermory ja Huum ning mängulusti pakub Arhitektuurikool. Samuti on tagasi laste lemmik põhumaja, kiik ja karussellid ning jõulusäras lühter. 

Jõululinn jääb avatuks 7. jaanuarini ning uisuväljakul saab liuelda 3. märtsini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles