Esimesel advendil avab jõululinna valgusetendus

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tänavune visuaalne vaatemäng kannab pealikirja «Ma näen ...».
Tänavune visuaalne vaatemäng kannab pealikirja «Ma näen ...». Foto: Kristjan Teedema

Täna kell 17 avatakse Raekoja platsil Tartu jõululinn koos uisuväljakuga, süüdatakse esimene advendiküünal ning etendub vaatemäng «Ma näen ...». Esimese advendi tähistamisel tervitavad tartlasi linnapea Urmas Klaas ja EELK Tartu praost Kristjan Luhamets.

 

Esimese advendi tseremoonial tervitavad tartlasi linnapea Urmas Klaas ja EELK Tartu praost Kristjan Luhamets.

Linlaste ees rullub lahti visuaalne vaatemäng «Ma näen… », mis räägib sellest, kuidas raehoone avab oma silmad ja südame, et linnulennul liuelda läbi ajaloolise mõtte- ja helidemängu tänasesse jõuluootusesse. Vaatemängu saab nautida advendiküünla süütamise järel ning seda korratakse kell 18 ja kell 19.

Pühapäeval saavad alguse ka saani- ja ponisõidud. Saanisõit linnas nõuab vilumust, mistõttu on saanide ees Tartu jõululinnaga juba tuttavad Tori hobused Ortensia ja Poltergeist. Sel aastal teeb Tartu jõululinnas debüüdi ka Ortensia võsuke, nooruk Reebok.

Saanisõidud toimuvad kell 15.30–20 ning edaspidi nii igal nädalavahetusel. Jõulunädalal saab saanisõidu ette võtta ka esimesel ja teisel jõulupühal. 

Pere pisemates aitavad pühademeeleolu tekitada neljajalgsed sõbrad – ponid Wera, Nänsi, Sipsik, Zera ja Zimba. Ponisõitu saab esimesel advendil nautida kell 16.30–20 ja edaspidi esmaspäeviti, kolmapäeviti, reedeti ja nädalavahetustel samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles