ERM toetas Ukraina lugemisklubi KOLO

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
ERM on aasta otsa kogunud Ukraina heaks annetusi, mis nüüd üle anti.
ERM on aasta otsa kogunud Ukraina heaks annetusi, mis nüüd üle anti. Foto: Diana Loot

ERM on üle aasta kogunud Ukraina toetuseks külastajatelt annetusi. Muuseum otsustas toetada Tartus tegutsevat Ukraina laste lugemisklubi Kolo, annetades nende tegevuseks 705 eurot.

Ukraina laste lugemisklubi Kolo loodi 2022. aasta veebruaris Tartus ja seda juhib ukrainlanna Oksana Kuts. Klubi eesmärk on aidata Ukraina lastel säilitada ja arendada oma emakeelt ning samal ajal õppida tundma Eesti ühiskonda. Klubi käib koos Oskar Lutsu linnaraamatukogus, kus kohtutakse lugemisringides ja tutvutakse nii ukraina kui ka eesti autorite loominguga.

Klubi eestvedaja Oksana Kutsi sõnul on klubil oluline roll kogukondade ühendamisel. «Meie tegevus aitab lastel säilitada oma emakeelt ja tuua Ukraina pered aeg-ajalt kokku, teisalt õpime tundma Eesti ühiskonda. Annetus aitab meil oma missiooni jätkata,» rääkis ta.

Lugemisklubiga külastavad lapsed ja nende vanemad ka Eesti Rahva Muuseumi üritusi ning osalevad ekskursioonidel. Klubiliikmed on käinud nii talutoolide kui ka kehanäitusel, otsinud muuseumist Eesti ja Ukraina lippe ja tegutsenud töötubades.

«Annetus lugemisklubile Kolo ja Ukraina laste toetamine omakultuuri hoidmisel on osa Eesti Rahva Muuseumi püüdlusest luua kultuuride vahel sildasid ja toetada haridust,» rõhutas ERMi arendusjuht Laura Kipper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles