Hooletud kalamehed seadsid Kabinas ohtu nii enda kui ka laste elud (3)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Keelust hoolimata läksid kalamehed õhukesele jääle, ühel kalamehel oli kaasas ka kolm last.
Keelust hoolimata läksid kalamehed õhukesele jääle, ühel kalamehel oli kaasas ka kolm last. Foto: Lõuna päästekeskus

2. detsembril kell 10.47 teatati Tartumaal Luunja vallas Kabina külas hoolimata jääle mineku keelust karjääri õhukesele jääle läinud inimestest.

Päästjate saabudes oli eri kohtades jääl kolm kalameest, kellest ühega kaasas kolm last. Päästjad selgitasid ennast ja ka lapsi ohtu seadnud kalameestele, et jää on liiga õhuke ja sellele minevad inimesed riskivad oma eluga.

Selle tõestuseks vajus üks pinnaltpääste varustuses päästja läbi kolmesentimeetrise jää vette. Kalamehed ja lapsed lahkusid ning õnneks keegi rohkem läbi ei vajunud.

Päästjad paigaldavad veekogude juurde keeldu meelde tuletavaid plakateid.
Päästjad paigaldavad veekogude juurde keeldu meelde tuletavaid plakateid. Foto: Lõuna päästekeskus

Praegu kehtib siseveekogudel jääle mineku keeld. Päästeameti hinnangul peab inimesele turvaline jää olema vähemalt kümne sentimeetri paksune. Jääle mineja paneb ennast ohtu ja täiskasvanud annavad eeskuju lastele, kellele täiskasvanute tegevus ohutu tundub.

Läbi jää vajuv inimene kaotab külmas vees tegevusvõime loetud minutitega. Jääaugust iseseisvalt välja saamine on suur jõupingutus täiskasvanule ja enamasti üle jõu käiv lastele. Palume lapsevanematel selgitada lastele õhukese jääga seotud ohte ning keelata neil sellele minek.

Lõuna-Eesti päästjad patrullivad nädalavahetusel veekogude ääres, et kontrollida jääle mineku keelust kinni pidamist. Veekogude äärde paigaldatakse ka jääga seotud ohte meelde tuletavad plakatid. Päästjate eesmärk on säästa inimelusid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles