Tartu ettevõte võitis Ajujahi 16. hooaja

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Sedapuhku võitis Ajujahi Tartu ettevõte KIUD.
Sedapuhku võitis Ajujahi Tartu ettevõte KIUD. Foto: Kretel Kuusk

​Eesti tuntuim kiirendiprogramm Ajujaht toimus tänavu juba 16. korda ning 30 000 euro suuruse peaauhinna tõi võitjana koju tekstiilijääkidest pakendeid tootev Tartu ettevõte KIUD Packaging.

Sel nädalal toimunud finaalsaates selgus kolme finalisti paremusjärjestus. Esimese koha, 30 000 euro suuruse peaauhinna ning Tartu linna eriauhinna väärtuses 5000 eurot võitis saates tugevalt esinenud ning äriliselt arenenud KIUD Packaging tiim.

Ettevõtte tegevjuht Kaie Kaas-Ojavere on ettevõtte kasvu suhtes positiivselt meelestatud. «Oleme saate vältel kasvatanud käivet 10 000 eurolt 75 000 euroni, kuid oleme seisus, kus vajame eskaleerimiseks raha ning tiimi lisaks müügiinimest,» rääkis Kaas-Ojavere. 

«Usume, et saame vajaliku raha ning toetused, sest tekstiilijäätmed ja e-kaubanduses kasvav pakendite hulk on probleem, mis puudutab meid kõiki, ning KIUD-i lahendusest võidavad tegelikult kõik.»

Lisaks üldvõidule andis Tartu abilinnapea Raimond Tamm KIUD-i asutajatele Kaie Kaas-Ojaverele ja Liis Tiisveltile üle Tartu eriauhinna.

«Meil on äärmiselt hea meel näha, et üle pika aja tuli Ajujahi võit Tartusse. KIUD-i tiim teeb meeletult olulist tööd ja seda soovime ka Tartu linna poolt tunnustada, palju õnne!» ütles Tamm.

Teise koha võitis fermenteeritud karastusjooke tootev RawEdge ning kolmanda koha saavutas ümberõppeplatvormi arendav Cerebrum Hub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles