Galerii Ülikoolipere keerutas aastapäeva ballil jalga (3)

Copy

Rahvusülikooli 104. aastapäeva pidustused lõpetas reede õhtul traditsiooniline ball, kuhu olid kutsutud tudengid, vilistlased ja õppejõud. Oodatud olid ka kõik teised, kes on ühel või teisel moel ülikooliga seotud.

Peole jõudes oli võimalik klaase kokku lüüa Tartu ülikooli rektori Toomas Asseriga. Lisaks tervitusjoogile sai baarist soetada kangemat kraami ja ka kooki.

Rektor Toomas Asser sõnas, et aastapäeva balli tuleb tähistada nõnda, et see jääb eluks ajaks meelde. Vilistlastele pani ta südamele, et tasub meenutada enda ülikoolipõlve ja mõelda, millised oldi siis. 

Asser avaldas austust nendele inimestele, kes 104 aastat tagasi suutsid eestikeelse ülikooli luua. Rektori sõnul väärivad austust ka need, kes selle aja jooksul on panustanud sellesse, et rahvusülikool säiliks. «Nüüd on meie kord jätkuvalt ülikooli edasi viia,» ütles ta.

Ballil astus üles Tartu ülikooli sümfooniaorkester, Tartu ülikooli rahvatantsuansambel ning Margit Tali ja bänd. Õhtu naelaks oli esinema kutsutud Anne Veski. 

Lisaks tantsuplatsile osutusid peoliste hulgas menukaks Tartu ülikooli värvides fotosein, mille taustal tehti kaaslastega pilte, aga ka fotokast, mis pildid kohe ka paberile trükkis.

Rektor Toomas Asser kinnitas, et ülikooliperel on peagi võimalus taas kokku saada, kui maikuus korraldatakse ülikooli vilistlaste kokkutulek.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles