GALERII Tudengid marssisid tuledesäras alma materi poole

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy

Rahvusülikooli 104. aastapäeva puhul toimus traditsiooniline rongkäik. Tudengid süütasid ülikooli loodusmuuseumi ees tõrvikud ja marssisid Tartu ülikooli peahoone ette, et seal üheskoos laulda üliõpilashümniks kujunenud «Gaudeamust».

Traditsiooni kohaselt kanti kõige ees ülikooli ja Eesti lippu, seejärel tulid ülikooli valdkondade, haldus- ja tugiüksuste ning asutuste esindajad, pärast neid akadeemilised üliõpilasorganisatsioonid vanuse järjekorras. Nende järel teised tudengiorganisatsioonid ja üliõpilased.

Rongkäiku oli tervitama ka hulk tartlasi, paljudel ka mõne korporatsiooni tekkel peas. Leidus ka neid, kes tuttavad seltskonda nähes rongkäiguga liitusid ning massi sulandusid. 

Ülikooli peahoone ees võttis rongkäigu vastu Tartu ülikooli rektor Toomas Asser, kes tõdes, et kuigi tal võib olla elukogemust ja spetsiifilisi teadmisi tudengitest rohkem, vaatab tema ikkagi noortele alt üles. 

«Teie põlvkonnal on needsamad küsimused, mis olid meil, aga need kõik on väärtustepõhisemad,» rääkis rektor. Samuti tõi tõstis ta esile, et tänapäeva noored ei oota iga teo eest kasu ning seetõttu võib loota ka paremale tulevikule. 

Tartu ülikooli üliõpilasesinduse esimehe Renar Kiho sõnul on just praeguste tudengite käes võimalus, et kirjutada uus peatükk ülikooli ajaloo raamatusse. Ta meenutas Marju Lepajõe mõtet, et ülikooli tuum peitub õppejõu ja tudengi vahel, kus ühel on huvi ja teisel teadmised ja kogemused.

Rongkäigu lõpetas «Gaudeamus», mis on aegade jooksul kujunenud üliõpilashümniks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles