Rahvusülikooli 104. pidupäev ei jää tartlasele märkamata

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Tänase päeva kõige vaatemängulisem sündmus tervele linnale on tõrvikurongkäik, mis jõuab kella 17.30 paiku Tartu ülikooli peahoone ette. Fotomeenutus eelmisest aastast.
Tänase päeva kõige vaatemängulisem sündmus tervele linnale on tõrvikurongkäik, mis jõuab kella 17.30 paiku Tartu ülikooli peahoone ette. Fotomeenutus eelmisest aastast. Foto: Kristjan Teedema

Täna, 1. detsembril möödub 104 aastat eestikeelse Tartu ülikooli avamisest. Tähtpäeva märgivad traditsioonilised aastapäevasündmused.

Tartu ülikooli aulas algas keskpäeval aktus, kus promoveeritakse audoktorid ja doktorid ning antakse kätte Tartu ülikooli Rahvusmõtte auhind. Aktusel osaletakse kutsetega, otseülekannet on võimalik kõigil jälgida UTTVst.

Rektor Toomas Asser rahvusülikooli 104. aastapäeva puhul kõnelemas.
Rektor Toomas Asser rahvusülikooli 104. aastapäeva puhul kõnelemas. Foto: Kuvatõmmis

Kell 17 algab ülikooli tõrvikurongkäik, mis liigub piki Vanemuise tänavat ülevalt alla ja  pöörab Ülikooli tänavale, suundudes peahoone ette, kus kuuleb tervitusi ja kõnesid.

Liiklus toppab pisut

Tõrvikurongkäigu ajal peatatakse liiklust vaid ajutiselt ja ohutust tagavad liikluse reguleerijad ja julgestajad. Kell 16.45 algab kogunemine Vanemuise tänaval Vanemuise väikse maja ja Pepleri tänava vahelisel lõigul. Kell 17 algab rongkäik Vanemuise-Pepleri ristist suunaga mäest alla ja vasakule Ülikooli tänavale.

Rongkäigu kogunemiskohta paigaldatud ajutised liikluskorraldusvahendid eemaldatakse kohe rongkäigu möödumisel. Rongkäik jõuab peahoone ette kell 17.15 ja jääb sinna kuni kella 18ni.

Ballipiletid otsas

Kell 19.30 algab Vanemuise kontserdimajas rahvusülikooli 104. aastapäeva ball, kõik piletid on välja müüdud.

Tartu ülikooli peahoone 1. detsembri hommikul.
Tartu ülikooli peahoone 1. detsembri hommikul. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tartu ülikooli peahoone fuajees saavad huvilised vaadata aga Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku tekstiili eriala üliõpilaste tekinäitust «Sitikal siledad tiivad II». Näitus avati juba mõni päev tagasi ja jääb üles 29. veebruarini. Näha on sõbakirjalisi telgedel kootud tekke, mille mustrid on kopeeritud Eesti muuseumides olevatelt tekkidelt ja vaipadelt.

Palju õnne, Tartu ülikool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles