GALERII Malev Toom tõi Pallase galeriisse näha valiku eluteel tehtud piltidest

Copy

Pallase galeriis avati Malev Toome 70. sünnipäeva puhul näitus «Elutöö». Tunnustatud fotograaf on kõrgema kunstikooli Pallas vilistlane ja kauaaegne õppejõud.

Väljapanekus on valik fotodest Malev Toome pikalt loometeelt. Vaadata saab nii portreid kui ka noppeid mitmest fotoseeriast, nii mustvalgeid kui ka värvilisi fotosid.

Eesti fotoajaloo uurija ja tema kauaaegne kolleeg Peeter Linnap paigutab Malev Toome läbi aegade eesti parimate portreefotograafide hulka.

«Malev Toome portreede esimeseks tunnuseks on sügav respekt pildistatute suhtes. Keda Toom juba pildistada võtab, sellesse suhtub ta täie lugupidamisega. Jättes iseenda tahaplaanile, keskendub Toom pildistatu psühholoogiasse, samastub temaga suurel määral ja kontrollib, et tulemus ainult tõstaks ja süvendaks portreteeritud karakterit ning väärikust,» märgib Peeter Linnap.

17. novembril tuli Tartu ülikooli raamatukogu konverentsisaalis esitlusele Malev Toome fotoraamat «Oleme Tartust. Fotoportreid tartlastest». Näitust «Elutöö» saab galeriis Pallas (Riia 11) vaadata 6. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles