Reedene rõõm Rektor Toomas Asser: maapind võib vahel ju võnkuda, aga tulevik jääb alles

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Rektor Toomas Asser näeb Homerose ja Sokratese kuju ülikooli peahoones iga päev. «On üsna tõsised poisid, reedest rõõmu nende näost ei peegeldu. Ehk on nad tõe otsingul, teades, et ainuõiget tõde pole kellelgi võimalik kuulutada,» leiab ta, kui on fotograafi palvel nende vahel koha sisse võtnud.
Rektor Toomas Asser näeb Homerose ja Sokratese kuju ülikooli peahoones iga päev. «On üsna tõsised poisid, reedest rõõmu nende näost ei peegeldu. Ehk on nad tõe otsingul, teades, et ainuõiget tõde pole kellelgi võimalik kuulutada,» leiab ta, kui on fotograafi palvel nende vahel koha sisse võtnud. Foto: Margus Ansu

Eestikeelse Tartu ülikooli avamisest 104 aasta möödumist on pidulike üritustega tähistatud juba terve nädal.

Eelmisel reedel sattus Tartu ülikooli rektor Toomas Asser olukorda, kus ta päris täpselt ei teadnud, mida teha. See oli aulas, mil tal tuli rahvusülikooli aastapäeva eel üle anda teenetemärk 94 tublile inimesele. Rektori ülesanne on, et kõigile tunnustuskirjadele peab ta ise alla kirjutama. Seekord oli Toomas Asser sunnitud signeerima ka iseenda tunnustuskirja.

Toomas Asser, mis aumärgi te ülikoolilt siis pälvisite?

See on selline tunnustus, mida me jagame neljandat aastat – «100 semestrit Tartu ülikoolis». Aga ma tõesti ei teadnud, kuidas seda tunnustust Toomas Asserile kätte anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles