TARK TARTU Psühhiaater: enamik suitsiidi sooritanud noortest pole vaimse tervise abi kunagi saanud

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Lastepsühhiaater Reigo Reppo toonitas, et me kõik peame lähedastega alati ausad olema, kui on kellegi pärast mure. Sest murede vaiba alla peitmine ei too lahendust.
Lastepsühhiaater Reigo Reppo toonitas, et me kõik peame lähedastega alati ausad olema, kui on kellegi pärast mure. Sest murede vaiba alla peitmine ei too lahendust. Foto: Sille Annuk

Tänu paremale teadlikkusele vaimse tervise teemadel pöörduvad meie inimesed üha julgemalt selle eriala asjatundjate poole, pöördumiste hulk suureneb ligi kümme protsenti aastas.

Kuid kuidas mõjutab vaimse tervise üle käiv pidev avalik arutelu noori ja mida teha selleks, et nendel sõnumitel oleks positiivne tulemus? Tartu ülikooli kliinikumi psühhiaatriakliiniku laste ja noorte vaimse keskuse juhi Reigo Reppo sõnul tuleb probleemidest, ka enesetappudest, kindlasti rääkida, aga alati ei tohi seda teha negatiivses vaates.

Politsei soovitab ajakirjanikel enesetapud kajastamata jätta. Kas samade probleemidega võitlevad noored leiavad tõesti enesetappude kajastusest inspiratsiooni sama saatusliku sammu astumiseks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles