Algab jõululaat, kust leiab palju nišitooteid ja teadagi jõuluvana

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Mullu tervitas laadakülalisi Jõuluvana, kes lubas nüüdki kohale tulla.
Mullu tervitas laadakülalisi Jõuluvana, kes lubas nüüdki kohale tulla. Foto: Tartu Näitused

Tartu Näituste messikeskuses algab reedel jõululaat, mis kestab pühapäevani ning kuhu on end kirja pannud 155 kauplejat. Nagu varasematelgi aastatel, jõuab müügilettidele kodumaist toitu, käsitööd, keraamikat, jõuludekoratsioone, aga palju muudki.

Tänavuse jõululaada keskmes on väikeettevõtted ja nende kodumaine toodang. Seda selleks, et külastajatele pakkuda muu hulgas ka nišitooteid, mida laiast kaubandusvõrgust ei leia, selgitas jõululaada projektijuht Annika Pettai-Urbel.

Veel märkis korraldaja, et taas on neil suur rõõm anda panus piirkondlike tootjate ja toidukultuuri tutvustamisse. Nii osaleb tänavu laadal ühisstendiga teiste seas toiduvõrgustik Tartumaa Toit ning oma tooteid müüb selle osana üheksa ettevõtet.

Võrreldes mullusega on laadal kauplejaid pea viiendiku võrra rohkem. Pettai-Urbel sõnas, et nõudlus laada järele oli erakordselt suur ning üle mitme aasta tekkis pikk ootejärjekord.

«Kuna meie korraldatavat laata võiks oma ülesehituselt võrrelda pigem messiga, kus igal osalejal on kasutada oma boks, seab see ühelt poolt piirangu, kui palju kauplejaid saame vastu võtta. Teisalt kiidavad sellist lahendust kauplejad ja külastajad, sest loob korrastatuse ning aitab kauplejaid paremini eristada ja huvipakkuvat kaupa mugavamalt üles leida,» rääkis ta. Seega, nagu tavaks on saanud, asuvad kauplejad näitusepaviljonides teemade kaupa.

Kauplemisega laat ei piirdu, vaid tegevust jagub ka pisematele. Näiteks tervitab külalisi taas jõuluvana, samuti saab uudistada miniloomaaeda, lustida batuutidel ning õppida jõulupärja valmistama. Seevastu messikeskuse välialal pakutakse sõitu Agirregoikoa kenneli kelgukoertega.

Jõululaadale saab mugavalt kohale tasuta bussiga, mis väljub laada lahtiolekuaegadel täistundidel Tartu kesklinnast Vabaduse puiesteelt ning liigub pooltundidel messikeskusest tagasi kesklinna.

AS Tartu Näitused on jõululaatasid korraldanud juba 27 aastat. Seekordse laada kavaga saab lähemalt tutvuda nende kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles