IT hoiab lapsed öö läbi üleval

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Annelinna laste- ja noortekeskuses põlevad reedel vastu laupäeva tuled terve öö, sest viimane asi, mida IT-ööl osalevad noored teha tahavad, on magada.

Keskusesse tuleb paarkümmend last ja noort, kes rühmadesse jaotatult hakkavad pead murdma küsimuse kallal, kuidas uusimatest IT-lahendustest igapäevases koolielus abi võiks olla.

Peale Annelinna lastekeskuse käib samasugune tegevus veel 17 keskuses üle Eesti ning interneti abil saadakse üksteise tegemistest pidevalt osa.

Tartumaal IT-ööd korraldava mittetulundusühingu Öökull juhataja kohusetäitja Helina Mats rääkis, et praeguseks registreerunud noored on tegelikult juba varasemast tuttavad. Lastekeskuse jaoks peavad nad end liiga vanaks, aga kui korraldatakse mõni tore üritus, on nad alati kohal.

Päevakava, õigemini öökava on üsna pikk. Noored kogunevad reede õhtul kella kuueks ja etapilist tegevust jagub laupäeval vähemalt keskpäevani. Magamist ette nähtud pole, aga päris öötundidel on siiski selliseid auke, kus soovijad võivad silma kinni lasta. Öösel on noortekeskuse uksed kinni ja linna peale hulkuma ei minda.

Lõpptulemusena peab igal nelja-viieliikmelisel rühmal valmima oma mõtte esitlus, mida proovitakse nii IT-spetsialistide kui ka linnarahva peal ning jagatakse üksteisega. Valmis Powerpointi või videoesitlused pannakse üles ka Face­booki.

Matsi sõnul saavad nemad ja teisedki osalejad Euroopa Sotsiaalfondist raha, mille eest noori sööta-joota ning kindlustada vajalik tehnika. Näiteks on vaja rentida projektor ning kindlustada kiire internet.

IT-öö
• Üle Eesti 18 noortekeskuses.
• Tartumaal Annelinna lastekeskuses ja Kambja noortekeskuses.
• Reaalajas saab toimuvat jälgida internetist aadressil www.eank.eu või kuulata www.noorteraadio.ee.
• Täpne ajakava ja teave
www.eank.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles