Suusatajate rõõmuks tuleb lund nii taevast kui ka kahuritest muudkui juurde

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Külmast tuulest hoolimata leidus eile Tähtvere spordipargis suusatajaid.
Külmast tuulest hoolimata leidus eile Tähtvere spordipargis suusatajaid. Foto: Sille Annuk

Tartus sadas eelmise nädala lõpus maha korralik lumevaip ning terve see nädal on oodata külmakraade. Korralik talveilm on suusasõbrad välja meelitanud ning eile õhtupoolikul võis Tähtvere spordipargis külmast tuulest hoolimata näha mitmeid suusatajaid.

Tähtvere spordipargis on käima pandud ka lumekahurid, mis töötavad täie hooga ööpäev läbi tõenäoliselt selle nädala lõpuni. Kui temperatuur peaks tõusma aga üle viie külmakraadi, pole Tähtvere spordipargi rajameistri Jaanus Robi sõnul lume tootmine mõistlik, sest siis hakkab lume kvaliteet halvenema.

Lumekahur huugab ka Raadil Tartu lumepargis, kus eeloleval laupäeval avatakse tuubirajad. Kuigi lund on sadanud üsna palju, on vaja kunstlume tuge, et talverõõme saaks täiel rinnal nautida. «Looduslik lumi on ilus ja tore, aga radade tegemiseks on ikkagi kunstlund vaja,» selgitas lumepargi juht Jaan Olmaru. Kui tuubipark avatakse laupäeval, siis lumepargi Tartu kaasava eelarve rahaga rajatud mäesuusa- ja lumelauanõlva avamise kuupäeva Olmaru veel välja ei öelnud. Paika on vaja panna viimased detailid ning siis tuleb taotleda linnavalitsuselt kasutusluba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles