RMK raieplaanid Tähtvere metsas teenisid kõva kriitikat

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Enne lume tulekut Tiksoja risti lähistel tehtud lageraie ei ole toimunud ametlikult puhkemetsaks kuulutatud alal, sinna tuleb hoopis neljarajaliseks rekonstrueeritav Tartu-Tallinna maantee ja selle Tiksoja liiklussõlm. Järgmisel aastal ehitus veel ei alga. 
Enne lume tulekut Tiksoja risti lähistel tehtud lageraie ei ole toimunud ametlikult puhkemetsaks kuulutatud alal, sinna tuleb hoopis neljarajaliseks rekonstrueeritav Tartu-Tallinna maantee ja selle Tiksoja liiklussõlm. Järgmisel aastal ehitus veel ei alga. Foto: Margus Ansu

Tartu-lähiste Tähtvere puhkemetsade majandamise kava kohta laekunud ettepanekud olid kõik väga põhjalikud ja professionaalsed, ütles Tartu ruumiloomeosakonna valdkonnajuht Indrek Ranniku. Kokku tuli ettepanekuid kuuelt organisatsioonilt või isikult.

«Linna fookus on eelkõige sellel, et puhkefunktsioon kui juhtfunktsioon oleks enam rõhutatud,» sõnas Ranniku. «Sellele on ka ettepanekutes tähelepanu juhitud, et see lõhnab väga metsamajanduskava järgi, aga seda juhtfunktsioonikohast kirjeldust on vähe. Väga lühidalt öeldes on linna mure uuendusraiete mahud – kas need on adekvaatselt näidatud ja kas on kinni peetud printsiibist, et kümne aasta jooksul võib kogu alal teha uuendusraieid kuni neli protsenti puhkemetsade pindalast.»

Tähtvere puhkemetsade pindala on ligi 600 hektarit, millest riigimetsa majandamise keskus (RMK) teeb aga eri aegadel harvendusraieid umbes 18 hektaril, lageraieid samuti ligi 18 hektaril, selgub avalikustamisel olnud kavast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles