Kamina kodus omamine annab palju eeliseid

Vilpra
Copy
Foto: Pexels

Kamin sinu kodus on alati suurepärane, sest kaminad kannavad endas palju rohkem eeliseid kui lihtsalt kogu talve jooksul kodus hubasuse tagamine. Kamin suurendab sinu kodu väärtust ja Vilpra puuküttega kaminad võimaldavad sul oma kodu soojustamisel järjest kallineva elektrihinna pealt kokku hoida. Vaatame lähemalt kodus kamina omamise peamiseid eeliseid.

Tasuvus

Puuküttega kamina kasutamine elektriliste küttekehade, põrandakütte või kliimaseadmete asemel on palju kulutõhusam viis oma kodu soojustamiseks. See kehtib eriti juhul, kui kasutad kütusesäästlikku suletud põlemismudelit, millel on õige kilovati-soojusvõimsuse ja ruumi suuruse suhe.

Võrreldes sama elamispinna kütmist elektri, gaasi või kaminaga, siis tasub Vilpra kamina ostmine end ära keskmiselt juba viie aasta pärast. Pärast viie aasta möödumist tähendab kamin juba rahaliselt tasuvat investeeringut.

Kamin hoiab kokku medidatsioonikursustel osalemise tasu

Puuküttega kamin kaasab meie nägemis-, haistmis-, heli- ja kompimismeele. See lõdvestab ja rahustab, pakkudes ühtlasi ka loomulikku soojust. Põleva lõkke heli, värskelt süüdatud halgude meeldiv aroom ja hõõguvatest sütest eralduv soojus aitavad kaasa mõnusale rahulolutundele, mida koged end ainult praksuva tuleaseme ette sättides.

Sa ei sõltu elektrist

Kaminad ei vaja soojustamiseks täiendavat toiteallikat, mille puhul sõltuksid kellestki teisest peale iseenda. Veendu lihtsalt, et sul oleks käepärast palju kuivi küttepuid ja ootamatu elektrikatkestuse korral tee lihtsalt kaminasse tuli. Sinu kamin on loomuliku valguse allikas ja varustab sind valgusega kuni magamaminekuni – või kuni tuled toas uuesti põlema lähevad.

Tagatud on ka keskkonnasõbralikkus

Uuemad kaminad on disainitud eriti keskkonnasõbralikuks, seega pea seda oma koju kaminat ostes meeles. Lisaks aitab kamin sul olla vähem sõltuv erinevatest energiaettevõtetest.

Kamin lubab sul olla laisk

Arvatakse, et puuküttega kaminad nõuavad palju hooldust, kuid see pole tegelikult nii. Peale natukese puhastamise ja ettevalmistamise enne talvehooaja algust ning tuhapannide puhastamise pärast kamina kasutamist pole kamina ohutu, puhtana ja korras hoidmiseks tegelikult vaja palju muud teha.

Kamin tõstab sinu kinnisvara väärtust

Kamina olemasolu sinu kodus suurendab selle esteetilist välimust ja funktsionaalsust, mis muudab sinu kinnisvara potentsiaalsete ostjate jaoks palju ahvatlevamaks. Kui peaksid kunagi soovima oma kodu uuele kasutajale müüa või välja üürida, võib kamina soetamine olla suurepärane investeering.

Kaminad on head ka sinu taimedele

Puidu põletamise lisaeelis on see, et see tekitab puutuhka, mis on oma mineraalide sisalduse tõttu suurepärane taimeväetis. Pärast kamina puhastamist puista oma aeda tuhka, et parandada oma puude ja lillede tervist ning kasutada seda tavaliste kahjurite, nagu teod, nälkjad ja ussid aiast eemale peletamiseks.

Kamin loob sinu kodus romantlised hetked

Olenemata sellest, millise kamina kasuks sa otsustad, on sinu puuküttega Vilpra kamin kindlasti sinu kodus peamine atmosfääri loomise allikas ja loomulik fookuspunkt. Kamina lähedus on koht, kuhu sinu sõbrad ja pere suunduvad, kui talvised temperatuurid õues langevad.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles