Nõo lihatööstus investeerib tootmise laiendamisse ligi 1,5 miljonit

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Nõo lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova leiab, et lisaks kriisist väljumisele tuleb mõelda ka investeerimisele.
Nõo lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova leiab, et lisaks kriisist väljumisele tuleb mõelda ka investeerimisele. Foto: Margus Ansu

Kodumaine Nõo lihatööstus suunab järgmisel aastal sinkide ja suitsuvorstide tootmismahu suurendamiseks ligi 1,5 miljonit eurot.

«Näeme, et sinkide turul on suur turu ümberjagamise aeg ja tugevad ettevõtted tulevad kriisist veelgi edukamana välja,» ütles Nõo lihatööstuse tegevjuht Ragnar Loova. «Me mitte ainult ei mõtle toidusektoris valitsevast kriisist tugevamana väljatuleku peale, vaid investeerime märkimisväärselt protsesside automatiseerimisse ja keskkonnahoidu.»

Nõo lihatööstus investeerib 2024. aasta alguses 400 000 eurot sinkide tootmismahu suurendamisse ja järgmise aasta jooksul lisaks 400 000 eurot tootmishoone laiendusse ning suurusjärgus 500 000 eurot suitsuvorstide tootmismahu suurendamisse ning sortimendi laiendamisse.

Lihasektori toodangu mahuindeks on samal ajal endiselt miinuses – viimases kvartalis lausa 12,9 protsenti. «Toiduainetööstus jääb 2023. aastal tervikuna 2020. aasta tasemele. Tarbijate kindlustunne on nõrk ning jaemüügimahud püsivad 2021. aasta tasemel,» kommenteeris Loova.

«Lihatootjad on valiku ees, kas tegeleda madalamast tootmismahust tingitud efektiivsuse ja tööjõu väljakutsetega või säilitada väiksema marginaaliga tootmis- ja turumaht. Sisemajanduse nõudluse langus sunnib tootjaid vaatama välisturgude poole.»

Loova märkis ka, et tooraineturg püsib ebaselge. «Sealiha hinna teatav langus ning pühade ettevalmistused vähendavad tooraine kättesaadavust. Sealiha hind on samas endiselt 60 protsenti kõrgemal 2022. aasta veebruari hinnatasemest.»

Nõo lihatööstus on kõige suurem ja uuendusmeelsem kodumaisel kapitalil põhinev lihatööstus. Ettevõte annab tööd üle 200 töötajale, millega on Lõuna-Eestis suuremaid tööandjaid ning kohalikku ühiskonnaellu panustajaid. Nõo on pälvinud EAS-i, Eesti kaubandus-tööstuskoja ja Eesti tööandjate keskliidu korraldatud Eesti parimate ettevõtete konkursil aasta pereettevõtte tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles