Linnavalitsus ootab arvamusi Tähe tänava uuendamise kohta

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Linn plaanib Tähe tänava ulatuslikku ümberkorraldamist, muuhulgas rajada sinna rattateed.
Linn plaanib Tähe tänava ulatuslikku ümberkorraldamist, muuhulgas rajada sinna rattateed. Foto: Margus Ansu

Tartu plaanib tänavaruumi ulatuslikku ümberjagamist, millega on muu hulgas plaanis luua autodest eraldatud rattateede võrk. Linlasi oodatakse arutelul kaasa rääkima.

28. novembril kell 18.00 toimub Aparaaditehase armastuse saalis Tähe tänava uuendamise avalik arutelu. Kohtumisele on oodatud kõik Tähe tänava elanikud, seal tegutsevad ettevõtted ja ka kõik teised huvitatud linlased.

Tartu plaanib tänavaruumi ulatuslikku ümberjagamist, et parandada kohalike elutingimusi ja tänavate liiklusohutust ning luua autodest eraldatud rattateede võrk. Linnaruumi muutuste kohta oodatakse kaasa rääkima ka kohalikke elanikke.

Kohtumise eesmärk on saada parem ülevaade kohalike ootustest Tähe tänava tulevase ilme ja kasutusvõimaluste kohta. Tähe tänav on paljude kodutänav ja samas ka Karlova tunnetuslik kesktänav. Tänavale on koondunud ettevõtteid, mis loovad sellest Karlova sotsiaalse keskuse.

Ettevõtluse ja kultuuri arendamiseks ning elutingimuste parandamiseks soovib linn vähendada liiklussaaste ja -müra hulka Tähe tänaval. Liiklusohutuse suurendamiseks ja liikumisvõimaluste parandamiseks ehitatakse autodest eraldatud rattateed ning kaalutakse võimalusi liikluse piiramiseks Pargi ja Kuu tänava vahelisel lõigul. Koos kohalikega soovivad Tartu linna esindajad leida sobivad ruumilahendused terve tänava ulatuses.

Avalikul arutelul tutvustab tänavate uuendamise plaane ja rattateede võrku Tartu abilinnapea Raimond Tamm. Tähe tänava võimalikke lahendusi tutvustavad projekteerijad Landverkist ja maastikuarhitektid Tajuruumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles