Galerii Tartul tuli ülikoolidevahelises korvpallilahingus võimsa lõpu teinud Taltechile alla vanduda

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy

Tartu ülikooli Maks ja Mooritsa korvpallimeeskond võõrustas reede õhtul Eesti-Läti ühisliiga 11. voorus Taltech/Optibetti. Kahe ülikooli vahelist duelli tuli vaatama selle hooaja rekordarv pealtvaatajaid, kes hoogsalt kodumeeskonnale kaasa elasid. Võitjana väljus aga Tallinna meeskond tulemusega 73 : 65.

Muist 1139 fännist olid Tartu ülikooli meeskonna pooldajaid, ent kohe väljaku kõrval oli ka mõnikümmend pealinna meeskonna poolehoidjat. Mängu alguseks polnud aga paljud pealvaatajad saali jõudnudki, vaid koridoris lookles veel piletijärjekord. Küll oli see märgatavalt lühem kui kümmekond minutit enne avavilet, mil järjekorra kaugem ots ulatus mitmekümne meetri kaugusel asuva spordihoone välisukse juurde.

Lärmi oli saalis palju juba mängu eel, enne palli mängu panekut jäi aga kogu saal hetkeks ka vaikseks. Nimelt tegid nii mängijad kui ka pealtvaatajad mõnekümne sekundi pikkuse leinaseisaku 12. novembril surnud Tartu korvpallimeeskonna kunagise treeneri Jüri Neissaare mälestuseks.

Mäng oli võitluslik, kuid suures pildis domineeris esimesel poolajal Tartu meeskond, kes võitis esimese veerandaja seisuga 23 : 14. Teisel veerandil seevastu ei õnnestunud neil pikalt lisa koguda ja nii jõudis Taltech vahepeal 25 : 25 viigini. Seejärel mõni minut pea punkt punktis kulgenud mängus sai taas vedama Tartu ning poolajaks näitas tabloo 37 : 29 nende kasuks.

Teisel poolajal mängupilt aga muutus. Kolmas veerandaeg kulges tasavägiselt ning lõppes tasaseisul 51 : 51. Siis aga Tartu ülikooli meeskonna mäng lagunes ning Taltech suutis mitme kiirrünnaku toel juhtima minna. Seevastu kodumeeskonna rünnakud enam ei õnnestunud ning neil tuli viimaks tunnistada 65 : 73 kaotust. 

Võitja meeskonnale kogusid enim punkte (19) mängujuht Kasper Suurorg ning Taavi Jurkatamm (12 punkti).

Tartule enim punkte (17) toonud mängija Märt Rosenthal sõnas mängu järel, et kui meeskond viskab 65 punkti, polegi midagi positiivset kosta. Enim saigi saatuslikuks teise poolaja lagunemine, lisas ta. Millest siis enim puudu jäi, ei osanud ta midagi konkreetset esile tõsta, vaid leidis, et ebaõnnestuti igas mõttes.

Ka ütles Rosenthal, et selle hooaja publikurekord oli väljakule tunda. «Väga kahju ainult, et nad meis pettuma pidid,» nentis ta.

Järgmise mängu peab Tartu ülikooli Maks ja Moorits teisipäeval Hollandis, kus nad kohtuvad Põhja-Euroopa liiga mängus Landstede'i võistkonnaga. Eesti-Läti ühisliiga jätkub Tartu jaoks teisel detsembril võõrsil BC Prometey vastu ning järgmine kodumäng toimub üheksandal detsembril Rapla vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles