Sotsid said Riia tänava rutaka otsuse pärast Tartu linnavalitsuse peale pahaseks (4)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Riia tänaval endise kino Ekraan ees tuli reede pärastlõunal ristmiku ületamiseks seista mitu fooritsüklit kõigil, sotsiaaldemokraatide meelest võiks aga välimised sõiduread jätta ühistranspordile ja soosida nii keskkonnasäästlikke liikumisviise.
Riia tänaval endise kino Ekraan ees tuli reede pärastlõunal ristmiku ületamiseks seista mitu fooritsüklit kõigil, sotsiaaldemokraatide meelest võiks aga välimised sõiduread jätta ühistranspordile ja soosida nii keskkonnasäästlikke liikumisviise. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus teatas, et Riia tänavale jäävad sõidurajad avatuks kõigile sõidukitele, ent nüüd on kohalikud sotsiaaldemokraadid pahased, sest nemad soovisid ühistranspordile eraldi sõidurada. Sotsid leiavad, et koalitsioonipartnerid langetasid otsuse tagaselja ega arutanud asja põhjalikumalt läbi.

Reformierakonnaga koalitsioonis olevatele sotsiaaldemokraatidele tuli Tartu linnavalitsuse otsus säilitada Riia tänaval 2 + 2 sõidurajad üllatusena, sest Riia tänava ümberehituses ei oldud kokkuleppele jõutud, ütles Tartu linnavolikogu sotsiaaldemokraatide saadikurühma juht Kadri Leetmaa. 

«Tegemist on erandliku, koalitsioonipartneriga läbi arutamata ja rutaka väljaütlemisega Reformierakonnalt,» heitis ta ette.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles