Teekaamerate pildid Maanteid katab tuisulumi, kohati ei ole teedel lumevaba sõidujälge (2)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Neljapäeva varahommikul oli põhimaanteedel sõidujäljed enamasti sees.
Neljapäeva varahommikul oli põhimaanteedel sõidujäljed enamasti sees. Foto: Jürgen Puistaja

Neljapäeva varahommikul on põhimaanteed Tartu- ja Jõgevamaal läbitavad, kuid kohati ei ole maanteedel sõidujäljed lumevabad.

Tallinna-Tartu maanteel olid hommikul kella poole seitsme ajal kogu maanteel sõidujäljed lumevabad. Tihedama lumesajuga lõikudel, Adaveres ja Paia risti lähistel, oli maantee kella poole seitsme paiku lumisem kui näiteks Puurmani ja Kärevere lõigul.

Puurmani viadukt Tallinna-Tartu maanteel, neljapäeva hommikul veidi enne kella poolt seitset.
Puurmani viadukt Tallinna-Tartu maanteel, neljapäeva hommikul veidi enne kella poolt seitset. Foto: portaali Tarktee teekaamera salvestis

Samas tugimaanteedel ei olnud neljapäeva varahommikul mõnes paigas lumevaba sõidujäljega lõiku. Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel Kassinurmes ja Vägeval oli tee neljapäeva varahommikul kaetud ühtlase lumekihiga ning tihe lumesadu neis paigus ka jätkus.

Teeolud Kassinurmes, Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel kell pool seitse.
Teeolud Kassinurmes, Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel kell pool seitse. Foto: teekaamera/TARKTEE.EE

Transpordiamet andis teada, et täna jätkuva lumesaju ja tuisu tõttu on Põhja-, Kesk- ja Ida-Eestis sõiduolud muutlikud. Vaatamata hooldetöödele tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega pea kõikjal.

Teeolud kella poole seitsme paiku hommikul Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel Vägeval.
Teeolud kella poole seitsme paiku hommikul Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel Vägeval. Foto: teekaamera/TARKTEE.EE

Ilmaprognoosi järgi püsib täna pilves ilm. Hommikul jätkub Ida-Eestis lume- ja lörtsisadu ning tuisk. Lääne-Eestis sadu nõrgeneb ja läheb päeval üle vihmaks. Õhutemperatuur kõigub Ida-Eestis -3 ja +1 vahel, Lääne-Eestis tõuseb plusspoolele.

Liiklejatel palutakse varuda rohkem aega, eriti siis, kui liigute kõrvalteedel. Kõrvalteedel on hooldeaeg pikem kui suurematel teedel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles