Rannar Raba: kesklinnas peab saama jõkke karata (3)

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Atlantise maja esise kujundamine uudseks puhkealaks on üks ägedamaid asju, mida Tartu südalinnas viimasel ajal tehtud.
Atlantise maja esise kujundamine uudseks puhkealaks on üks ägedamaid asju, mida Tartu südalinnas viimasel ajal tehtud. Foto: Sille Annuk

Kaarsilla ja Atlantise maja vahele uue kaldapromenaadi ja trepistiku ehitamine oli Tartu Postimehe peatoimetaja Rannar Raba arvates väga teretulnud arendus. Nüüd oleks linnaruumi mitmekesistamiseks selle jõelõigu juures tarvis astuda veel üks oluline samm, leiab ta.

Selle üle, kas äsja Kaarsilla ja Atlantise vahel valminud jõepromenaadi trepistiku alumise platvormi piire on ohtlikult madal või mitte, võib muidugi vaielda, aga lõpuks on tõe kriteerium ikkagi praktika. Eks hea tahtmise korral ole võimalik jõkke pudeneda igal pool, olgu kaldarajatis milline tahes. Küsimus on selles, kas seda ka tegelikult juhtub.

Käisin minagi vastavatud promenaadil spetsiaalselt takseerimas ja jõudsin üpris ruttu arvamusele, et asi pole sugugi nii hull, kui viimase paari nädala jooksul nii ajakirjanduses kui sotsiaalmeedias kõlanud hüüatuste põhjal võiks arvata. Tõsi, seda kuidas mõni hüperaktiivne põngerjas või purjus pidutseja hooletusest jõkke sulpsab, pole raske ette kujutada, aga tegelikult tundus vahetult jõe ääres seistes piire ikkagi parasjagu tõhus, et mitte hakata nõudma selle asendamist kõrgemaga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles