Keeraku turniiril osales viimase kümne aasta rekordarv judokaid

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Mitmel tatamil korraga kestis võistlus ligi 12 tundi, mille jooksul käis matil üle 700 judoka.
Mitmel tatamil korraga kestis võistlus ligi 12 tundi, mille jooksul käis matil üle 700 judoka. Foto: Tartu Do

Möödunud laupäeval peeti A. Le Coqi spordihoones 30. Keeraku mälestusvõistlus ning sellega ühes Tartu linna ja Tartumaa lahtised meistrivõistlused ja Eesti absoluutkaalu meistrivõistlused judos, kust võttis osa viimase kümne aasta rekordarv maadlejaid – 742 sportlast.

Korraldajatele oli nõnda paljude registreerunute arv parajaks proovikiviks, sest nii suurt võistlejate arvu ei osanud esialgu oodata, kostis üks korraldaja, judoklubi Tartu Do esindaja Elis Põhjala. Nii tuli veel päev enne võistlust Elva spordiklubilt Altia üks võistlusmatt spordisaali juurde laenata, ka hankida selle kõrvale tulemuste kuvamiseks ekraane ning leida lisa kohtunikele.

Viimase hetke ettevalmistused õnnestusid ning võistlused sujusid. Kokku käis laupäeval matil 742 judokat Baltikumist, Soomest ja Prantsusmaalt. See on viimase kümne aasta rekord.

Viimati osales Tartus sündinud ja elanud Eesti judolegendi Kaimu Keeraku (1944–1993) auks peetud võistlusel rohkem judokaid 2013. aastal, mil protokolli läks kirja 765 sportlast. Ametlik rekord pärineb Põhjala sõnul seevastu 2011. aastast, mil tatamil käis 840 judokat. Kuid et enne seda peeti ülevaadet käsitsi, on kinnitamata andmetel osalejate arv ka tuhandeni küündinud.

Paljude vastasseisude seas selgitati muu hulgas välja Eesti absoluutkaalu parimad, kelleks osutusid tartlased. Meeste arvestuses noppis oma üheksanda Eesti meistri tiitli Tartu Do kogenud judoka Mattias Kuusik, kellele järgnesid Olümpiko sportlased Jakob Vares ja Kabriel Kirna.

Samad mehed teenisid medalid ka oma kaaluklassis. Nii väljus Kuusik parimana kuni 90, Vares kuni 100 ja Kirna üle 100 kilogrammi arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles