Online-mängude kirev maailm

VivaBet
Copy
Foto: Pexels

Kas teadsid, et 41% maailma rahvastikust (ligikaudu 3,26 miljardit inimest) kas mängib või siis vähemalt on proovinud mängida online-mänge?

Põhjus selleks on lihtne – veebimängude maailm on kirev ja täis põnevust. See võimaluste paljusus meelitab ligi inimesi kõikidest vanuserühmadest ning sõltuvalt maitsest ja eelistustest võib igaüks leida midagi, mis teda köidab.

Kuid mida kõik need inimesed siis ikkagi mängivad? Järgnev artikkel annab ülevaate kõige populaarsematest online-mängu tüüpidest.

  1. Spordimängud

Online-spordimängud on üks ulatuslikumaid veebimängude žanre. Veebimängude hulgas on esindatud pea kõik spordialad alates klassikalistest rallivõistlustest kuni tennise, golfi ja korvpallini välja. Online-spordimängud nõuavad mitmekesiseid oskusi, eriti tulevad kasuks nii kiirus kui ka osavus. Ja fakt on, et mida enam mängitakse ja kogemust juurde saadakse, seda osavamaks mängijad üldiselt ka muutuvad.

Peamiselt eristatakse kahte tüüpi online-spordimänge. Üks tüüp lihtsalt jäljendab spordivõistlusi, kus mängija on sportlase rollis ja võistleb teise mängija või arvuti vastu. Valikus on nii meeskonnamängud, nagu näiteks jalgpall ja korvpall, kui ka individuaalsed spordialad, näiteks tennis, golf, võitlussport jne. Teine tüüp tugineb lisaks mängimisele ka strateegiatele, kus on võimalik oma meeskonda või sportlast ka erineval moel arendada, et võiduvõimalusi suurendada.

Olgu sulle siis meelepärane kas lihtsalt kiirust nõudev rallivõistlus või soovid ise ka oma rallisõiduauto ehitamise ette võtta – sobiva valiku leiab iga spordimängude sõber. Online-spordimängud on ka suurepärane võimalus veeta aega sõpradega oma oskusi vastastikku proovile pannes või hoopiski leida uusi sõpru üle maailma, kelle vastu üle interneti erinevatel spordialadel võistelda.

  1. Kasiinomängud

Online-kasiinomängud on erinevates veebikeskkondades, nagu näiteks Vivatbet. Mängijatel on võimalik valida paljude võimaluste vahel, sest uusi kasiinomänge tuleb aina juurde. Populaarseimad online-kasiinomängud on erinevad slotimängud, Blackjack, Bingo, rulett jne.

Tänu kaasaegse tehnoloogia ja graafilise disaini kiirele arengule võib öelda, et live-kasiinod on nagu tavalised kasiinod, kus saab interneti kaudu kogeda järjest autentsemat kasiinoelamust. Mängijad saavad isegi mängida tõeliste diileritega.

Kuna online-kasiinode turg kasvab maailmas väga jõudsalt, pakuvad paljud kasiinod oma uutele ja juba olemasolevatele mängijatele erinevaid lisasoodustusi, näiteks boonused Vivatbet online-portaalis.

  1. Seiklusmängud

Online-seiklusmängud on viimastel aastatel muutunud ülioluliseks meelelahutuseks igas vanuses inimeste seas. Need pakuvad võimalust korraks põgeneda igapäevasest elurutiinist, sõltuvalt mängust, kas üksi või koos sõpradega.

Põnevust täis seiklusmängud eeldavad sageli kiiret otsustamisvõimet, võitlusoskusi ning strateegilist mõtlemist. Mängude disain ja animatsioon on kaasajal vägagi kaasahaarav ning erinevaid karaktereid ja teemasid on mängudes tohutult. Võid mängida ja võidelda koos sõprade grupiga mõne teise grupi vastu näiteks vihmametsades aardeid otsides, säga ama hästi võid ka seigelda üksi Aasia avarustes erinevate koletiste ja lohede vastu võideldes.

Online-seiklusmängude tasemeid on seinast seina. Need on mõeldud erinevatele vanusegruppidele ja oskustasemetele. Missioonide ja ülesannete raskustasemed võivad erinevates mängudes olla vägagi erinevad, mõni seiklusmäng näiteks ei vaja erilist strateegiat ja palju planeerimist, samas on palju neid, mis pakuvad ajule hulganisti väljakutseid.

  1. Laua- ja kaardimängud

Online-lauamängud on alternatiiv traditsioonilistele lauamängudele. Tänu internetile on inimestel võimalus mängida oma lemmiklauamängu mängijatega üle kogu maailma. Mängulaua sahtlist väljaotsimine ning kadunud täringute jälgede ajamine ei ole enam vajalikki – sama mängu mängimiseks piisab vaid arvutist või nutitelefonist. Lisaks ei saa alahinnata tõsiasja, et alati ei pruugi reaalelus kohe sõpru, kellega mängida, su kõrval leiduda – internetiavarustest leiab aga lauamängusõpru alati. Online-lauamängude maailmas on valikus täiesti traditsioonilised mängud, nagu näiteks male, kabe ja Monopol, aga järjest lisatakse palju uusi mänge, mis on loodud just spetsiaalselt internetis mängimiseks.

Ka kaardimängud on virtuaalselt mängimiseks tohutult populaarsed. Kes meist poleks aastaid tagasi oma esimeses arvutis Solitairi kaardimängu mänginud – selle jaoks ei olnud isegi internetti vaja. Tänapäeval on vanad klassikud unustatud ja suurel hulgal uusi kaardimänge on kolinud erinevatesse virtuaalkeskkondadesse, kus kaardimängude valik võtab silme eest kirjuks.

Lisaks tavalistele kaardimängukeskkondadele pakuvad erinevaid kaardimänge ka online-kasiinod. Vivatbet veebiportaal pakub lisaks ka boonuseid Vivatbet keskkonnas mängimiseks. Online-kaardimängudest on valikus nii Blackjack kui ka pokker.

  1. Massiivsed multimängijatega mängud

Massiivsed multimängijate mängud võimaldavad sadadel tuhandetel mängijatel omavahel virtuaalsetes fantaasiamaailmades üheaegselt mängida ja suhelda. Enamik multimängijatega mänge eeldavad osalejatevahelist koostööd ja neis on loodud võimalused meeskonnatööks, strateegiateks ja suhtluseks.

Suured multimängijatega online-mängud (lüh. inglise keeles: MMORPG) on virtuaalsed rollimängud, kus saate avastada uusi maailmaid, luua oma tegelaskujusid ja ühineda teistega meeskondade loomiseks. Need mängud on mõeldud inimestele, kes soovivad sukelduda virtuaalsesse maailma ja kogeda seal võimsaid seiklusi läbi oma tegelaste. Mõned tuntumad suurtest multimängijatega mängudest on World of Warcraft, Lord of the Rings Online, Final Fantasy ja Lost Ark.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles