Kastre vald alustas uue lasteaia ehitusega Mõra külas

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tuigo kool Kastre vallas lammutatakse, et sinna ehitada lasteaed.
Tuigo kool Kastre vallas lammutatakse, et sinna ehitada lasteaed. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Eelmisel nädalal sõlmis Kastre vald peatöövõtjaga Mõra külas asuva lasteaiahoone püstitamiseks ehituslepingu. 

Laanelille lasteaia on projekteerinud Hirvesoo Arhitektibüroo OÜning see kerkib ajaloolisele Tuigo kooli kinnistule. Sellega kaasneb ka vana ja lagunenud koolihoone lammutamine, et teha ruumi uuele kaasaegsele haridusasutusele.

Vana koolihoone asemele tuleb uhke lasteaed.
Vana koolihoone asemele tuleb uhke lasteaed. Foto: Kastre vallavalitsus

Lasteaia kinnistu suurus on kokku 2,17 hektarit, millest ehitatav ühekordne lasteaiahoone hõlmab 1900 ruutmeetrit. Hoonesse on planeeritud 6 lasteaia rühma ja atraktsiooniderikas õueala. Lisaks rajatakse lasteaia juurde 50 parkimiskohta.

«Laanelille lasteaia ehitus on üks lähiaja suurimatest investeeringutest Kastre vallas. Värskel valminud Tuigo kergliiklustee ning selle alla rajatud ühisveevärgi- ja kanalisatsiooniühendused tagavad parimad võimalikud tingimused nii lasteaiale kui selle ümbruses elevatele inimestele. Uue lasteaia rajamine on oluline samm, et vastata pidevalt kasvavale vajadusele uute lasteaia kohtade järele meie vallas,» selgitas vallavanem Annika Pajumaa-Murov.

«Kastre vallavolikogu jaoks on olnud alati prioriteet kodulähedaste lasteaiakohtade loomine ja Laanelille lasteaia ehitus aitab selle eesmärgi täitmisel oluliselt kaasa,» lisas volikogu esimees Mati Möller.

Avalikul riigihankel osales 7 ehitusettevõtet ning leping sõlmiti parima pakkumise teinud Dorpat Ehitus OÜga. Omanikujärelevalvet teostab Pärn Projekt OÜ.

Lepingu kohaselt on ehitusperioodiks 10 kuud alates lepingu sõlmimisest ning selle maksumus on 3 429 120 eurot, koos käibemaksuga. Peale hoone valmimist sisustatakse ruumid mööbli, inventari ning mängu- ja õppevahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles