TÄNAVAKÜSITLUS Mida arvavad tartlased uuest kaldapromenaadist?

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel nädalal avati Atlantise maja juures asuv Emajõe kaldapromenaad.
Eelmisel nädalal avati Atlantise maja juures asuv Emajõe kaldapromenaad. Foto: Kristjan Teedema

Atlantise maja juures avati läinud nädalal kaldapromenaad, mille kallal ehitajad töötasid veebruarist saadik. Juba enne tööle punkti panekut räägiti lamamistoolidest ja ka madalast kaldapiirdest. Kuid mida arvavad sellest kõigest tartlased?

Rebeka Mändar

IT-analüütik

Lamamistoolid olid päris lahedad. Ka praegu on siin päikesega väga tore, aga arvan, et suvel on veel toredam.

On äge, et ka see ala kasutusele võeti. Delta treppide juures juba tehti selline jõele lähem ala ning see on äge, et veel üks tehti. Annab lootust, et tulevikus tehakse veelgi sarnaseid. Et aru saada, mis siin ei meeldi, peab rohkem proovima ja käima.

Rebeka Mändar ja Martin Peedosk.
Rebeka Mändar ja Martin Peedosk. Foto: Kristjan Teedema

Martin Peedosk

Tarkvaraarhitekt

Esmapilgul tundub väga hea.Just vaatasin, et see käepide või piire, mis siin on, et see on veidi madal, mis on huvitav. Igal pool mujal on see ikkagi puusa kõrgune. See-eest see ebaturvalisem vist ei ole.

Selliseid asju, mis päriselt ei meeldi, ei ole. Et see betoonist on tehtud, on omamoodi lahendus. Plusside ja miinuste väljatoomiseks peaks siin veel mõned korrad käima ja vaatama.

Kertu Ilves

Kodune ema

Väga ilus ja väga tore on see. See on hea koht, kus olla erinevatel inimestel. Annab võimaluse aega veeta nii noortele kui ka vanematele inimestele, selles suhtes väga hea koht.

See kaldaäärne madal piire tundub natuke kahtlane, see võiks olla veidi kõrgem. Mulle meeldib, et kaldaäär lõpuks korda tehti. See lagunenud trepp, mis seal väga pikalt oli, ei kaunistanud piirkonda ja oli ka väga ohtlik.

Kertu Ilves.
Kertu Ilves. Foto: Kristjan Teedema

Marti Viilu

Linnavolinik

See nägi juba paberi peal päris kena välja ja arvan, et päriselus on saanud see isegi parem kui paberi peal.

Siin on nüüd liikumisvõimalus nii kärude kui ka ratastooliga peaaegu jõeni välja. Emajõgi on toodud linnainimestele lähemale. Lamamistoolid on väga mõnusad, kindlasti on päikesepaistelise ilmaga siin hea pikutada.

Madal piire on tõesti väga palju poleemikat tekitanud, aga kõiki asju ei saagi tara taha panna. Mingil määral võib olla see ohtlik, aga keegi ei oska seda öelda enne, kui siin midagi juhtub.

Marti Viilu
Marti Viilu Foto: Kristjan Teedema

Naima Mutli

Pensionär

Väga meeldib. Eraldi tulime sõbrannadega välja seda vaatama. Nii et käisime läbi ja mulle väga meeldib.

Ainult et see äär jääb madalaks. Kui inimesed trepistikust alla tulevad ja kukuvad, siis on ohtlik. On ju niisugust asja, et inimesed on veidi napsitanud ja tuju on liiga hea ning siis võivad alla kukkuda.

Muidu on ilus, väga ilusasti tehtud. Suur asi Tartu linnale.

Naima Mutli, Viivi Kötsi-Kekorainen ja Hilda Kruustük tulid kolmekesi uut kaldapromenaadi kaema.
Naima Mutli, Viivi Kötsi-Kekorainen ja Hilda Kruustük tulid kolmekesi uut kaldapromenaadi kaema. Foto: Kristjan Teedema

Hilda Kruustük

Pensionär

Minu meelest pole viga midagi. Kevadel on see kindlasti väga ilus, praegu on keerulisem hinnata. See annab Tartule palju juurde.

Kuigi elan ise ka Emajõe ääres Delta trepistiku lähedal, siis tulen ikka soojemal ajal siia jalutama. Võibolla Vabaduse silla pool on jõeäär veidi ilusam, seal on rohkem rohelust, kuid siiski on ka siin trepistiku juures ilus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles