Sulgpallurid noppisid noorte meistrivõistlustelt enam kui pooled medalid

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Marti Joost (tumesinises) tuli kolmekordseks Eesti meistriks, seda kord Rasmus Roogsoo (Triiton) vastu, paarismängus aga temaga koos.
Marti Joost (tumesinises) tuli kolmekordseks Eesti meistriks, seda kord Rasmus Roogsoo (Triiton) vastu, paarismängus aga temaga koos. Foto: Oleg Harchenko

Lenne sulgpallikeskuse väljakutel Jüris selgusid möödunud nädalavahetusel Eesti parimad noored sulgpallurid. Jagamisele läks 78 medalit, millest pooled võitis Triiton ning poodiumikohti kogusid teisedki Emajõelinna ja Tartumaa klubid.

Kokku võttis võistlustest osa 178 mängijat 15 klubist, kes võtsid omavahel mõõtu vanuseklassides U11–U17. Kolmekordseteks meistriteks krooniti U13 vanuseklassis Kirsika Vaidla (TSKeskus) ja Andre Looskari (Nõo SK), U15 vanuseklassis Oskar Laanes (Triiton) ja U17 vanuseklassis Marti Joost (Nõo SK).

Klubide arvestuses oli edukaim Triiton 39 medaliga (11+17+11), järgnesid Tallinna Sulgpallikeskus 18 (4+4+10), Nõo SK 8 (7+0+1), Veeriku Badminton 7 (1+3+3), Raul Musta SK 4 (2+1+1) ja TÜASK 2 (1+1+0) medaliga.

U17 vanuses suurim vastasseis

Kui mullu alistas Marti Joost Triitoni mängija Rasmus Roogsoo kuni 15-aastaste finaalis, siis nüüdki kohtusid nad omavahel just kullamängus. Taas jäi peale Joost, kes võitis tartlast vastavalt 21:14, 21:11. Pronksi võitles välja Priit Põder (Triiton).

Marti Joost jätkas head minekut ka meespaarismängus, seda koos üksikmängu rivaali Rasmus Roogsooga. Finaalis alistati koos Triitoni mängijad Oliver Hani ja Priit Põder. Lisaks neile mahtus poodiumile veel TSKeskuse duo Artur Asperk ja Nikita Bezsonov.

Neidude finaalis läksid vastamisi kaks eelmise aasta võitjat – U15 vanuseklassis võidutsenud Marija Paskotši (Raul Musta SK) ning U17 Eesti meister Emilia Šapovalova (Triiton). Kuigi kumbki sai kätte ka geimivõidu, jäi otsustavas peale kodusaalis mänginud Paskotši. Ka pronksmedal jäi Tallinna, sest Laura-Liis Kale (TSKeskus) võitis triitonlannat Annabel Mutsot.

Neidude paarismängu finaalis lõi Paskotši palli koos Lumikki Liiasega (Triiton), vastasteks Karolina Pintšuk (TÜASK) ja Šapovalova. Kohtumine nõudis parima väljaselgitamiseks kolmandat geimi, kus jäi viimaks peale Pintšuk ja Šapovalova. Pronksi teenisid Laura-Liis Kale (TSKeskus) ja Kadri Sepp (Raul Musta SK).

Segapaarismänguks ühendasid Joost ja Paskotši jõud ning nende vastasteks olid Roogsoo ja Lumikki Liias. Seegi kohtumine vältas golm geimi, parimaks osutusid Joost ja Paskotši. Pronksi teenisid Hani ja Šapovalova.

Triitoni edukaim oli U15

Noormeeste üksikmängu finaal oli triitonlaste siseasi ning kolmegeimilise pallivahetuse järel õnnestus tabeli kolmandal tabeli esimene üle mängida. Nii teenis Oskar Laanes kulla ning hõbedale tuli Karl Mattias Pedai. Kolmikvõidu kindlustas Triitonile Marten Põder võiduga Kaspar Sorge (TÜASK) üle.

Paarismänguks moodustasid Laanes ja Pedai tandemi, neile astusid vastu Põder ja Sorge. Mängiti kolm geimi, millest esimese ja kolmanda võitsid võrdse tulemusega 21:14 Laanes ja Pedai, teises said võidu hilisemad hõbemedalistid. Pronks tuli samuti Tartusse, selle teenisid Tauri Jõudu (Veeriku Badminton) ja Kaspar Kaasik (Triiton).

Neidude seas olid mõlemad medalimängud Triitoni päralt. Kulla pärast mängisid kaks kõrgema asetusega mängijat ehk Romili Vakk ja Kaisa Liis Lepp, pronksi saaja selgitasid Carmella Krislin Kruus (3.) ja Ilona Roogsoo (5.). Edetabeli järjekord kajastus ka poodiumil, sest kulla teenis Vakk, hõbeda Lepp ning kolmanda koha Kruus.

Naispaarismängu finaalis said kõik eelpool nimetatud uuesti kokku – Lepp ja Vakk ühel ning Kruus ja Roogsoo teisel väljakupoolel. Vastasseisust väljusid kindlate võitjatena Lepp ja Vakk. Pronksi teenisid tallinlased Ellen Mai Lassi ja Marleen Lips (TSKeskus).

Segaparismängu võitsid Laanes ja Lepp, kes alistasid finaalis Pedai ja Vaki. Pronks oli juba enne vastavat kohtumist Triitoni oma, sest omavahel kohtusid ainut klubikaaslased. Peale jäid Põder ja Kruus, kes võitsid Kaspar Kaasikut ja Ilona Roogsood.

U13 vanuses võidutses Nõo

Poiste seas tunnistas vaid võite Nõo sulgpallur Andre Looskari, kes viimases kohtumises oli parem Triitoni noorest Karl-Markus Kasekampist. Pronksi teenis ka tabelis kolmandaks arvatud Rando Penner (Nõo SK).

Üksikmängus võidutsenud Looskari võttis mõõtu ka paarismängus, kus tema paariliseks oli klubikaaslane Penner. Koos alistati üksikmängus neljandaks tulnud Ilmar Asperk (TSKeskus) ning tema klubikaaslane Hendrik Jekimov. Kolmanda koha said Morten Rozental ja Viiralt Salumaa (Veeriku Badminton).

Tüdrukute üksikmäng lõppes samuti favoriidi võiduga, sest Kirsika Vaidla (TSKeskus) võitis Mia-Liis Miguri (Veeriku Badminton) 21:13, 21:18. Pronksimängus võitis Ellen Mai Lassi (TSKeskus) kolme geimiga klubikaaslase Margaret Lipsu.

Vaidla ja Lips krooniti võitjateks naispaarismängus, hõbe jäeti Migurile ja Eileen Pärsimile (Triiton). Kolmas koht toodi Tartusse, selle vormistasid triitonlannad Maria Berik ja Maria Kornejeva.

Segapaarismängus teenis Looskari kulla koos tallinlase Vaidlaga, kui finaalis mängiti üle Asperk ja Lips. Pronksi said kaela Hendrik Jekimov ja Ellen Mai Lassi (TSKeskus).

Võitsid noorimadki tartlased

Kõige nooremas vanusegrupis peeti vaid üksikmänge.

Poiste seas vahetas Morten Rozental (Veeriku Badminton) mulluse neljanda koha nüüd kulla vastu. Finaalis pidi esimese asetusega tartlase paremust tunnistama Alfred Perv (Triiton), kolmandaks tuli Raimond Vaidla (TSKeskus).

Tüdrukute finaali lõpuni ei mängitudki, sest avageimi võitnud Berit Prii (Veeriku Badminton) pidi teises geimis 9:15 kaotusseisus olles mängu vigastuse tõttu pooleli jätma. Nii võitis meistrikulla Keiti Sild (Triiton). Pronks tuli samuti Triitonile, selle pälvis Kirsikka Bianka Liias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles